Overwinning SDZ in slotfase tegen ROAC

In Amsterdam moest SDZ dit weekend tegen hekkensluiter ROAC. De stugge tegenstander uit Rijpwetering maakte het SDZ lastig, pas in de slotfase werd het duel beslist. SDZ won met 2 tegen 1.

Het is ondertussen de derde keer dat de Amsterdammers het opnemen tegen ROAC en elke wedstrijd is het lastig. Op Sportpark Transformatorweg zakte de ploeg van trainer Gideon Reinders Folmer in en hield de linies kort bij elkaar. SDZ-trainer Thijs Sluijter zag een lastige wedstrijd. “Het bleef heel moeilijk. ROAC hield het compact en heeft een uitstekende doelman op doel. De ploeg geeft weinig weg, dus we moesten de opening blijven zoeken.”

In de eerste helft kwam SDZ op voorsprong. Vanaf de zijkant werd spits Maxim van der Meer ingespeeld. De topscorer van de Amsterdammers draaide en schoot de bal goed binnen. ROAC kwam op gelijke hoogte nadat SDZ-keeper Sil Fiddani de bal los liet, hierdoor kon ROAC de 1-1 binnenwerken. Sluijter wisselde aanvallend en bracht aanvaller Igor Pierzchala. In minuut 86 wist SDZ de beslissende treffer te maken, door de ingevallen Pierzchala.

“We hebben het onszelf lastig gemaakt door pas in de slotfase de 2-1 te maken. Maar ik vind dat wij over 90 minuten spelen wel verdiend hebben gewonnen, we waren de ploeg die wilde voetballen. Wel kwam ROAC er zowel in de eerste als in de tweede helft goed uit. Al met al ben ik erg blij met de overwinning. Het zou erg mooi zijn als we de lijn doorzetten.”

Volgende week zondag speelt SDZ tegen Legmeervogels in Uithoorn. Daarvoor moet de ploeg van Sluijter nog een inhaalwedstrijd spelen. Op donderdag gaat de trainer met zijn manschappen op bezoek bij koploper AFC’34. Je kan de overige uitslagen, het programma en de stand van de zondag eerste klasse hier vinden.