Home / Algemeen / Pancratius alleen aan kop in 1A

Pancratius alleen aan kop in 1A

Pancratius is na twee speelronden en enige ploeg in de zondag eerste klasse A die de eerste twee wedstrijden wist te winnen. Vorige week werd DWV verslagen en de thuiswedstrijd tegen Stormvogels werd met 4-2 winnend afgesloten

Ton Pronk: “Het is wonderlijk dat we de enige zijn die nog geen punten hebben verloren. Dat zie je bijna in geen enkele klasse. Het zegt misschien ook wel iets over de sterkte van deze afdeling. Het lijkt er op als of iedereen aan elkaar gewaagd is.”

Of Pronk gelijk heeft zal de komende weken blijken maar voorlopig is het zo dat de ploeg uit Badhoevedorp de trotste koploper is. Tegen Stormvogels boekte de ploeg een verdiende overwinning al gaf Pronk eerlijk toe dat de gasten zeker ook kansen hebben gehad. Jaap Smeeing zette de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong maar daarna was Stormvogels dicht bij de 1-1. Op slag van rust was het uiteindelijk  Edip Biberoglu die de 2-0 maakte.

Na ongeveer een half uur spelen kwamen de gasten terug in de wedstrijd maar lang kon de ploeg uit IJmuiden geen hoop koesteren want invaller Tony Schreurs zorgde in de 77ste minuut voor de 3-1. Ralf Fenne maakte er na een fantastische individuele actie ook nog 4-1 van. De 4-2 in de blessure tijd was puur voor de statistieken.

Pancratius gaat dus nu alleen aan de leiding in 1A. TYrainer Ton Pronk zegt het allemaal nog niet zo veel. Pronk: “Ik kan nog niet echt oordelen over de andere teams. Ik weet nog te weinig van ze. Ik weet alleen dat wij een jong herkenbare ploeg hebben. 80% van de selectie heeft zijn opleiding bij Pancratius genoten. Dan is het helemaal mooi om bovenaan te staan.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)