Pancratius bekert zonder problemen verder

Pancratius heeft zich dankzij een zege op Schoten geplaatst voor de tweede knock-out ronde van de beker. De ploeg uit de tweede klasse B kwam zondag geen moment in de problemen. “Het tempo lag te laag, maar we hebben vrijwel niks weggegeven”, vertelde coach Bart Jansen na de 2-0 bekerzege.

Jansen had voor het duel met zondag vierdeklasser Schoten de nodige wijzigingen doorgevoerd. “Ten opzichte van vorige week waren er vijf mutaties, omdat ik graag andere jongens aan het werk wilde zien”, aldus Jansen. “Onder meer onze tweede doelman stond in de goal.”

pancratius schoten

Hoewel Omar El Amrani pas halverwege de tweede helft de 1-0 binnenschoot, was Jansen geen moment bang voor een slechte afloop. “Hoewel we niet heel scherp aan het duel begonnen, voetbalden we redelijk. De spelers in het veld voelden dat het goed zou komen.”

Pancratius-aanvaller Mike Vos schoot vijf minuten voor tijd het tweede en laatste doelpunt van de middag binnen. “Schoten is gedurende het duel nauwelijks gevaarlijk geweest. Ik merkte dat het niveauverschil vandaag te groot was.”

De trainer van de nummer zeven uit de tweede klasse B hoopt dat hij in de komende bekerronde opnieuw thuis mag spelen. “Een voorkeur voor een tegenstander heb ik niet, maar het is altijd leuk om voor eigen publiek te spelen. Dan is er in mijn ogen net wat meer sfeer.”

20151025-_HVD5033

“ Of ik dan ook de opstelling flink wijzig? Dat ligt helemaal aan de tegenstander, haha. Ik bekijk het nog steeds van week tot week, maar onze tweede doelman speelt in elk geval. Dat verdient hij.”

Volgende week treft Pancratius koploper ZSGOWMS, de huidige koploper in de tweede klasse.

Foto’s Hans van Dijk 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!