Pancratius bespaart DWS dubbele cijfers: “Het was soms gallery play”

Terwijl velen dachten aan een monsterscore met dubbele cijfers, hield zondag tweedeklasser Pancratius het in de regioderby tegen DWS gepast. De teller stokte voor de ploeg van Danny Hijzelendoorn bij 1-6. Ralf Fenne nam de helft van de doelpunten voor zijn rekening.

“DWS mag zijn handjes dichtknijpen met 1-6”, klonk het vrij helder uit de mond van Hijzelendoorn. Na een 1-2 ruststand liepen de Badhoevedorpers vrij snel uit naar een 1-5 voorsprong. Daarna werd niet alleen de motivatie bij DWS, maar ook bij Pancrastius minder. “Het was soms gallery play, veel te mooi willen scoren en lopen kloten met de ruimte die we kregen. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen. Ik ben zelf ook speler geweest. Je voelt aan alles dat het klaar is en dan gaan jongens uit hun positie lopen. Als trainer is het jammer, als speler begrijpelijk.”

Halverwege de eerste helft opende Diede Mentink op aangeven van Yassine El Aboui het doelpuntenbal. Vlak daarna hielp Pancratius-aanvaller Bas Pel de thuisploeg aan een gelijkmaker. Hij leverde de bal te gemakkelijk in, waardoor Noureddine Harrouni uiteindelijk op doelman Desmond van der Moot kon afgaan: 1-1. Nog voor de rust werd de voorsprong hersteld. Nadat Pancratius meerdere grote kansen onbenut liet, leverde een afstandsschot van Dominique Sweers wel een treffer op.

Na de theepauze ging het hard. Binnen korte tijd liepen de bezoekers door doelpunten van Ralf Fenne (twee) en Bobby Bosma uit. “Op dat moment knapte er iets bij DWS.” Hijzelendoorn vergeleek dat met Kampong-uit, waar Pancratius zelf een lijdensweg onderging met een 6-0 nederlaag. “Wat ik nooit meer wil meemaken, gebeurde nu bij DWS. Kampong draaide ons de nek om, wij vergaten dat te doen bij DWS. Als het dubbele cijfers wordt, of nog hoger, mogen zij niks zeggen.”

Het duurde tot de allerlaatste minuut voor een zesde Badhoevedorpse treffer. Vanaf zo’n twintig meter schoot Fenne via de onderkant van de lat raak, waarmee hij zijn hattrick voltooide en de eindstand op 1-6 bepaalde. Door de eenvoudige overwinning is Pancratius, dat inmiddels vijf wedstrijden op rij ongeslagen is, dicht bij handhaving. “Ik denk dat we nog drie punten nodig hebben, dan zijn we veilig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.