Pancratius binnen twintig minuten klaar met Schoten

Slechts twintig minuten hebben de toeschouwers kunnen genieten van het bekerduel tussen tweedeklasser Schoten en Pancratius. Toen de bezoekers eenmaal een 0-3 voorsprong in handen hadden, was alle spanning direct verdwenen. De ploeg van Danny Hijzelendoorn hield het bij 0-3 en bereikte daarmee de volgende ronde van de districtsbeker.

Hijzelendoorn kon begrip opbrengen voor zijn spelers, die het na de 0-3 voor gezien hielden en het tempo uit de wedstrijd haalden. “Ik snap het, zo ben ik zelf als voetballer ook: als het klaar is, is het klaar. Maar als trainer vind ik het wel jammer. We waren veel sterker. Dan hoop je op een grotere uitslag, misschien dubbele cijfers. In de eerste helft waren we heel dominant, veel aan de bal. De tweede helft was saai. De concentratie werd minder, het was over.”

In de eerste twintig minuten lieten de Badhoevedorpers een goede indruk achter. Ralf Fenne opende de score, na een goede combinatie met Bas Pel. De spits was even later zelf trefzeker uit een voorzet van Bobby Bosma. Ook de van Ajax teruggekeerde Bosma pikte zijn doelpuntje mee. Op aangeven van Lionel Grootfaam maakte de aanvaller er 0-3 van.

“De afgelopen weken hebben we veel jongens de kans gegeven en dingen uitgeprobeerd”, legde Hijzelendoorn uit. “Ook tegen Schoten heb ik niet met mijn sterkste elf gespeeld en gewoon drie keer gewisseld. De doelstelling was om door te gaan, maar de competitie heeft de prioriteit. Dat eerste is gelukt, het tweede begint volgende week tegen Nieuw Utrecht. Daar heb ik zin in.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)