Pancratius blijft medekoploper na eenvoudige middag tegen United/DAVO

Pancratius is na zeven wedstrijden in de tweede klasse B nog altijd medekoploper. De ploeg van Bart Jansen boekte in eigen huis een simpele 4-0 overwinning op United/DAVO. Daardoor blijven de Badhoevedorpers gedeeld koploper met SCH ’44 en AGB.

Bart Jansen was tevreden: “Het draait goed. Los van de goals ben ik ook blij met de nul. Dat was vorig jaar lastig. Verdedigend staat het ook beter. Dus op dat gebied gaat het een stuk beter dan vorig seizoen.” Al vroeg in de wedstrijd kreeg Pancratius een strafschop, na een overtreding op Rick van Veen. Het buitenkansje werd benut door Ralf Fenne.

20161016 Pancratius Hans van Dijk Ralf Fenne
Foto Hans van Dijk | Ralf Fenne was weer belangrijk met twee goals

Verder viel er, op een afgekeurde goal van Lionel Grootfaam na, weinig te genieten in de eerste helft. “In de eerste helft was het redelijk gelijkwaardig. Misschien waren wij ietsjes beter”, vond Jansen. “Na rust vond ik niet dat we heel goed startten. We waren een beetje het initiatief kwijt.” United/DAVO wist in die fase niet te scoren en na een uur spelen verdubbelde opnieuw Fenne de score, na goed voorbereidend werk van de ingevallen Shaquille Djairin.

20161016 Pancratius - United/DAVO Hans van Dijk Rick van Veen
Foto Hans van Dijk | Rick van Veen benutte een strafschop in de slotfase

Toen leek het verzet van United/DAVO gebroken en kon Pancratius verder uitlopen. “Na de 2-0 had ik het gevoel dat we ze geknakt hadden. We konden ook nog drie jongens uit de A1 inbrengen, dus dat is leuk. Het is natuurlijk een voordeel dat ze in een goed draaiend elftal er in komen”, zei Jansen. Gianni Oosterhoff tekende na een fout in de United/DAVO-defensie voor de 3-0 en in de slotfase scoorde Rick van Veen uit een tweede strafschop voor Pancratius.

Pancratius blijft dus koploper, maar tegelijkertijd lijkt de periode ver weg. SCH ’44 won met maar liefst 9-1 van DSOV en is met nog één wedstrijd te gaan in deze periode normaalgesproken niet meer te achterhalen op doelsaldo. Bart Jansen ligt er echter niet wakker van. “Het is natuurlijk jammer. Maar op dit moment vind ik het zaak dat we elke keer die drie punten pakken en dan zien we wel waar dat ons uiteindelijk brengt.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)