Home / Algemeen / Pancratius blijft winnen onder nieuwe leiding

Pancratius blijft winnen onder nieuwe leiding

In de eerste klasse A is Pancratius nog ongeslagen sinds Gus Uhlenbeek en Kees Keizer het stokje overnamen van Ton Pronk. De ploeg pakte 7 punten uit de laatste drie wedstrijden en die lijn werd deze week voortgezet tegen de Foresters. Het werd 3-1, alhoewel dat zomaar heel anders had kunnen zijn.

De eerste helft was namelijk duidelijk voor de Foresters. Herbert Inecia was een aantal maal de verdediging te snel af en had zelf een of twee keer kunnen scoren maar was niet scherp genoeg. Ook de bal afgeven, op Joey Breed, resulteerde niet in een doelpunt. Na een half uurtje was het echter wel raak toen Inecia wederom zijn directe tegenstander te snel af was en een dieptepass netjes afrondde en de terechte 0-1 scoorde.

2322014 pancratuis

Deze goal zorgde echter schijnbaar voor gemakzucht bij de Foresters. Nog geen drie minuten na de 0-1 stond het namelijk alweer gelijk. Justin Ruijter jaagde de verdediging op, en met succes. Hij veroverde bal, zowat in de zestien, en tikte de bal simpel in het doel. En zo stond het alweer snel gelijk.
En dan, binnen tien minuten na de 0-1, maakt Pancratius de ommekeer compleet. Een pass schiet met wat geluk door de verdediging heen en opeens staat Tony Schreurs in kansrijke positie. Hij twijfelt even of hij moet afgeven of voor eigen succes moet gaan en kiest voor het laatste. Hij schiet vanuit een moeilijke hoek netjes binnenkant paal en brengt de ruststand van 2-1 op het scorebord.

20140223-_HVD2300

Wat de Foresters ook van plan waren in de tweede helft, ze konden hun plannen al na een minuut bijstellen. Schreurs dook namelijk weer voor het doel op en schoot in eerste instantie op de keeper maar toen de bal weer terug bij hem kwam scoorde hij wel de 3-1. Ietwat geflatteerd maar gezien de inzet niet onverdiend.

20140223-_HVD2358

Pancratius laat zich vanaf dat moment wat meer zakken en laat de Foresters het spel maken. Zij weten weinig te forceren op een paar kansen van Inecia en Breed na. In de laatste minuten kwam Anouar Boussatta nog binnen de lijnen voor de geblesseerde Moujahid Elmaftouhi. Boussatta had nog een paar goede kansen maar hij kon de score niet uitbreiden.

Desalniettemin pakt Pancratius wederom drie punten onder de nieuwe leiding. “We proberen gewoon leuk te spelen en aantrekkelijk voetbal op de mat te leggen.” Aldus Gus Uhlenbeek. “Dat klinkt misschien cliché maar het werkt wel. Die jongens zaten gewoon in een dal en dan speelt het mentale aspect mee. Als er dan een nieuwe wind waait en het zit een beetje mee gaat het vanzelf lekkerder lopen. En geluk speelt natuurlijk ook een rol. We hadden vandaag al 0-3 achter kunnen staan toen we de 1-1 scoorden.”

Trainers Uhlenbeek en Kezier

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A

Verslag: Daan de Graaf
Foto’s: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)