Foto Hans van Dijk: Pancratius en Hoofddorp hielden elkaar eerder dit seizoen op 0-0

Pancratius boekt grootste seizoenszege en is terug in titelstrijd

“Het blijft een waanzinnig gekke competitie, maar we doen weer volop mee”, zei Bart Janssen na afloop van het duel met Wasmeer. De oefenmeester van Pancratius zag hoe zijn team met 8-0 zegevierde. Door de overwinning mogen de Badhoevedorpers nog altijd hopen op de titel in de zondag tweede klasse B. Koploper Zeeburgia speelde met 1-1 gelijk tegen Buiksloot.

Ralf Fenne was met drie treffers de grote man aan Badhoevedorpse zijde. “Hij is wat mij betreft de man van de wedstrijd. Ralf, die eerder dit seizoen ook als linksbuiten, speelde vorige week noodgedwongen op het middenveld. Vandaag stond hij weer in de spits, hij vulde het uitstekend in”, aldus Janssen. Fenne maakte de 2-0, 4-0 en 8-0.

Voor het geplaagde Pancratius, dat de de laatste twee competitieduels verloor, begon de zondagmiddag geweldig. Binnen twintig minuten mocht het thuispubliek al drie keer de handen stuk klappen. Dwayne Bunsee, Fenne en Justin Ruiter scoorden. “Het was een makkelijke wedstrijd voor ons. Het duel was snel beslist.”

Eerder dit seizoen kwamen de Badhoevedorpers niet tot winst bij de laagvlieger. “In het uitduel kwamen wij met 3-2 voor en waren we ook de bovenliggende partij, maar wij verzuimden het om het duel in ons voordeel te beslissen. In de slotfase mochten we zelfs blij zijn dat het bij 3-3 bleef, maar voor Wasmeer uit of thuis is een wereld van verschil”, aldus Janssen.

In de tweede helft liep Pancratius door doelpunten van Marciano Schep, Danny van Ingen, Bobby Postma en Fenne uit naar 8-0. “Die stand werd al na zestig minuten bereikt, daarna stokte de teller. In het laatste half uur ontbrak de echte overtuiging om de negende en tiende treffer op het scorebord te zetten.”

Toch maalde Janssen daar niet om. Zijn ploeg boekte niet alleen de grootste zege van het seizoen, maar toonde zich productiever dan ooit. “Vaak hebben wij moeite om onze kansen af te maken, maar vandaag liep het uitstekend. Door de zege komen wij op drie punten van koploper Zeebugia en dat team treffen wij ook nog ”, besloot Janssen. Vier overwinningen scheiden Pancratius van de titel, ook nummer drie DCG doet nog mee.

Tekst: Wesley Verboom
Archieffoto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!