Home / Algemeen / Pancratius boekt vierde zege op rij

Pancratius boekt vierde zege op rij

Pancratius heeft haar serie overwinningen bij Quick 1890 voortgezet. In Amersfoort versloeg het elftal van Bart Jansen de koploper met 1-2. De winnende treffer van de bezoekers viel vijf minuten voor tijd. Door de zege staat Pancratius maar een punt achter koploper Abcoude in de zondag tweede klasse B.

Pancratius-trainer Bart Jansen was uiteraard blij met de zege. Zo vertelt hij tegen HCnieuws.nl: “Vooral de eerste helft hebben we goed gespeeld, Pancratius was de bovenliggende partij. Quick heeft een fysiek sterke ploeg en speelt graag de lange bal, wij wisten hoe we daar tegen moesten spelen. In de 40e minuut kwamen we op voorsprong na een lange bal van Justin Ruijter. Rechtsbuiten Earvin Codfried profiteerde van het feit dat de doelman van Quick en een verdediger tegen elkaar aanliepen, hij schoot de bal in het lege doel.”

pancratius 1

Meteen na rust was Pancratius onvoldoende bij de les. Binnen dertig seconden kon de bal na een voorzet worden ingekopt: 1-1. Trainer Jansen: “Daarna liepen wij te veel achteruit, daarmee speelden we Quick ongewild in de kaart. Zij kregen lucht dankzij die snelle treffer en wij kregen minder de gelegenheid onder de druk uit te spelen. Toch zijn we voor de winst blijven voetballen en in de 85e minuut kopte Justin Ruijter uit een corner de 1-2 binnen.”

pancratius 3
Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassepagina van zondag 2B. Aankomend weekend speelt Pancratius voor de beker tegen TOS Actief zaterdag.

Foto’s Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)