Pancratius brengt te weinig en verliest bij Kampong

Net als AGB en Hoofddorp heeft ook Pancratius puntverlies geleden in de zondag tweede klasse B. Op bezoek bij Kampong ging de ploeg van Bart Jansen kansloos onderuit met 2-0. Remy van den Bosch zorgde er met twee doelpunten in een kort tijdsbestek voor dat de punten in Utrecht bleven. ”Een gemiste kans”, aldus Bart Jansen.

”Gezien de andere uitslagen hadden we uitstekende zaken kunnen doen, maar het zat er absoluut niet in vandaag”, zegt de oefenmeester. Pancratius trof in Kampong een tegenstander in vorm. ”We kennen ze goed. Ze hebben geen bijzondere spelers maar het is wel een volwassen ploeg. In de eerste helft lag het baltempo te laag. We hebben te weinig gecreëerd.” Toch leek er nog niks aan de hand voor Pancratius want het ging met een 0-0 stand de kleedkamers in.

De verdedigers van Pancratius zien lijdzaam toe hoe Remy van den Bosch (nummer 11) de openingstreffer binnenschiet. Foto Hans van Dijk

In de tweede helft zou hier al snel verandering in komen. Op aangeven van Daan Groot Zwaaftink was het Remy van den Bosch die doelman Stijn Morsch verschalkte met een schot van buiten de zestien. ”Dit doelpunt viel te makkelijk. Hij kreeg teveel ruimte van de verdediging waardoor hij zomaar uit mocht halen. En volgens mij stond mijn keeper ook niet helemaal goed opgesteld.” Toen diezelfde van den Bosch er na een mooi uitgespeelde counter zelfs 2-0 van maakte was het duel gespeeld. ”Na dit doelpunt konden we geen vuist meer maken.”

Door de nederlaag moet Pancratius de tweede plek voorlopig delen met Hoofddorp, dat wel een beter doelsaldo heeft. ”Hier moeten we ons ook op richten. We kijken niet meer naar AGB. Dat is niet realistisch. Wij zijn niet constant genoeg om aanspraak te maken op de titel. Dat is vandaag weer gebleken”, besluit Jansen. Volgende week mag Pancratius zich proberen te revancheren als DSOV op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!