Na de 2-1 tegen DCG bedankt Ralf Fenne Rick van Veen voor zijn assist

Pancratius diep in blessuretijd voorbij tien man van DCG

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius haar openingsduel gewonnen van DCG. De ploeg van Bart Jansen boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning, nadat DCG na ruim een uur spelen met tien man kwam te staan door een tweede gele kaart voor Sefa Izmir. In de 94ste minuut zorgde Ralf Fenne voor de enorme ontlading bij de thuisploeg.

“Een heerlijke overwinning.”, zei Pancratius-trainer Bart Jansen na afloop. “Over de hele wedstrijd was het wel verdiend denk ik, zeker na de rode kaart. Tegelijkertijd had de score net zo goed andersom kunnen uitvallen.”
Pancratius en DCG waren gewaagd aan elkaar in de eerste helft.

IMG_1971

Het begin was voor DCG, dat na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd meteen benutte. Bij een diepe bal ging Burak Buldur goed door en liet aanvoerder Fernon Haselhoef scoren: 0-1. Shafin Madmar had de kans om de score te verdubbelen. Na een mooie een-twee met Haselhoef stuitte hij op Pancratius-doelman Stijn Morsch. In het tweede kwart kroop Pancratius wat meer uit zijn schulp, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Tot één minuut voor rust, toen Lionel Grootfaam op aangeven van Jeranio Lobo de bal van dichtbij op de lat schoot.

In de tweede helft werd het feller en had scheidsrechter Van Dokkum zijn handen vol aan opstootjes en protesten van spelers van beide teams. Bovendien waren er veel blessurebehandelingen, wat de wedstrijd niet echt ten goede kwam.

20160904 Pancratius DCG Rick van Veen en Ercument Satar

Na ruim een uur spelen moest DCG met tien man verder. Verdediger Sefa Izmir (deze zomer overgekomen van JOS/Watergraafsmeer) kon na een stevige overtreding halverwege de eigen helft vertrekken. “Dit was natuurlijk een cruciaal moment. Als je al geel op zak hebt, moet je de scheidsrechter niet de gelegenheid geven om een tweede geel te kunnen laten trekken, zeker niet op die plek.”, vond DCG-trainer Danny van der Moot.

Vijf minuten later lag de gelijkmaker er al in. Een prachtige voorzet van Justin Ruijter werd binnengekopt door invaller Rick van Veen. Hierna ging Pancratius vol voor de winst, maar tot grote kansen kwam het niet. “We kwamen er moeilijk doorheen”, zei Bart Jansen. “DCG stond goed gegroepeerd te verdedigen. Tegelijkertijd konden we ook niet als een kip zonder kop gaan aanvallen, want DCG was ook gevaarlijk bij een paar uitbraken.” De gevaarlijkste momenten waren dan ook voor de bezoekers. Na een snelle uitbraak schoot invaller Don Day hoog over.

Ralph Fenne scoort diep in blessuretijd de 2-1 voor Pancratius
Ralf Fenne scoort diep in blessuretijd de 2-1 voor Pancratius

Even later schreeuwde alles en iedereen van DCG om een penalty, nadat Shafin Madmar zou zijn neergehaald. “Iedereen zag dat dat penalty was”, zei Van der Moot. “Ik neem dat de scheidsrechter zeker kwalijk. Voor vergelijkbare overtredingen floot hij wel voor Pancratius.” Toch was het de thuisploeg dat de zege pakte. Een voorzet vanaf rechts werd knap doorgekopt door Van Veen, waarna Ralf Fenne van dichtbij raak schoot. De ontlading was groot bij de thuisploeg.

Van der Moot over de nederlaag: “De rode kaart en de niet-gegeven penalty zijn natuurlijk cruciale momenten, maar we moeten ook naar ons zelf kijken. Beide tegengoals kwamen door fouten bij ons.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!