Pancratius doet goede zaken met zege op SCH ’44

De winterstop viel eigenlijk op een verkeerd moment voor Pancratius. Vier wedstrijden op rij wist de ploeg van Bart Jansen te winnen, en dus had het nog wel even door mogen gaan. Ook in 2016 zetten de Badhoevedorpers deze goede reeks door. Op eigen veld was Pancratius met 3-2 te sterk voor SCH ’44.

De openingsfase was veelbelovend van de thuisploeg. Binnen een kwart wedstrijd had Pancratius een 2-0 voorsprong te pakken. Na tien minuten spelen opende Lionel Grootfaam met een vrije trap vanaf zo’n twintig meter de score en in de 21ste minuut verdubbelde Bobby Bosma die voorsprong met een beheerste schuiver.

Pancratius - SCH '44

Toch gaf SCH ’44 zich nog niet gewonnen. Een ongelukkige handsbal van Pancratius-verdediger Joël Panka werd bestraft met een strafschop. Dit buitenkansje was wel besteed aan Joey van Bemmel: 2-1. De gasten uit Harmelen moesten echter na ruim een half uur verder met tien man door een rode kaart voor Frank Donkervoort.

In plaats van dat Pancratius er in de tweede helft een schepje bovenop deed, keek het al snel na de hervatting tegen een gelijke stand aan door een doelpunt van Mitch Maas. Jansen: “Die timing was niet heel ideaal, zo vlak na rust. Gelukkig namen we een kwartier voor tijd de leiding weer in handen via Bobby Bosma. Daarna was de wedstrijd gespeeld.”

Pancratius - SCH'44

“Een verdiende zege”, oordeelde de oefenmeester. “Het is lekker om de serie van voor de winterstop nu door te kunnen zetten. Daarnaast wisten we dat we twee belangrijke wedstrijden zouden krijgen, tegen SCH ’44 en volgende week Elinkwijk, een andere concurrent. Deze drie punten zijn belangrijk voor de ranglijst, maar ook voor de tweede periode.”

In die tweede periode staat Pancratius op een tweede plek, drie punten achter Legmeervogels. De club uit Badhoevedorp blijft vijfde staan in de zondag tweede klasse B, maar is wel uitgelopen op de middenmoot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.