Pancratius doet weer helemaal mee in periode na winst op NVC

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius optimaal geprofiteerd van het puntverlies van koploper DCG. De ploeg van Bart Jansen won in Badhoevedorp met 3-0 van NVC. Aouar Bousatta scoorde twee keer.

Pancratius start in het vertrouwde 4-3-3 systeem tegenover het 4-4-2 van NVC. Pancratius komt scherp uit de startblokken en troeft NVC in het eerste kwartier af in de duels. Pancratius krijg de ruimte om op de bouwen en doet dat via Ruijter uitstekend die regelmatig de diepte zoekt achter de verdediging van NVC. De aanvallers Fenne en Bosma zijn in het eerste kwartier niet secuur genoeg in de aanname waardoor het geen gevaar oplevert. Andermaal wordt Deken in stelling gebracht maar de verdediger van NVC weet Deken te achterhalen waardoor deze mogelijkheid ook ongedaan wordt gemaakt. Pancratius drukt NVC verder achteruit en langzaam maar zeker steeds dichterbij het goals van NVC komt.

1-0 Boussata

In de achttiende minuut is het Deken die op het middenveld aan de bal komt en een geweldige steekpass afgeeft op Anouar Bousatta, die in oog met Eman niet faalt. 1-0 voor Pancratius. NVC lijkt wakker en wordt scherper in de duels. Het spel gaat op en neer en NVC wordt ook een aantal maal gevaarlijk maar Schrama verdedigd ze doel goed en weet zo een doelpoging van Jerry Osei te keren.

2-0 Bosma

Vervolgens krijgt Valencio Bruinhart twee mooie mogelijkheden vanuit de tweede lijn. Zijn volleys worden gekeerd waarbij vooral de twee poging maar net wordt naast getikt door Schrama. Een hoekschop volgt, waarna Pancratius er razend snel uitkomt. Anouar Bousatta heeft een lange rush en weet rond de 16 meter een doelpoging te creëren tussen twee verdediger van NVC door. Eman zit er goed bij maar weet de bal niet te klemmen waardoor het een koud kunstje in voor Bobby Bosma om de 2-0 te maken in de 36e minuut.

Pancratius wordt voor rust nog één keer gevaarlijk uit een hoekschop. Justin Ruijter kopt de bal hard in maar Valencio Bruinhart staat op de goede plaats in het doel en weet de bal weg te werken.

Een minuut voor rust wordt NVC nog eenmaal gevaarlijk uit een hoekschop, maar Gilliam Hund krijgt zijn hoofd net niet goed tegen de bal waardoor een 100% scoringskans verloren gaat en de ploegen met een 2-0 voorsprong in het voordeel van Pancratius de rust in gaan.

In de tweede helft heeft NVC haar strijdplan aangepast. Het is scherp en zet Pancratius direct onder druk. Op links komt Paul Kalapnatsingh een aantal keer goed door en levert de bal in de zestienmeter af maar de spitsen van NVC weten hun voet niet tegen de bal aan de zetten waardoor Schrama niet echt in de problemen komt.

3-0 Boussatta

Pancratius wordt ook niet meer echt gevaarlijk tot aan de 79e minuut. NVC is nog aan het doordrukken maar verliest de bal tussen het middenveld en aanval in. Bobby Bosma wordt daardoor in de diepte gelanceerd aan de rechterkant en geeft, net voordat Vermeij de bal kan blokken, de bal op een presenteer blaadje aan Anouar Bousatta die zijn tweede van de middag maakt en tekent daarmee de 3-0 aan.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.