Home / Algemeen / Pancratius doet zichzelf opnieuw enorm tekort bij HVV

Pancratius doet zichzelf opnieuw enorm tekort bij HVV

Een terugkerend probleem. Het lukt trainer Rob Rijnink maar niet om de vinger op de zere plek te leggen bij zondag tweedeklasser Pancratius. Zijn ploeg gaf op bezoek bij HVV een 0-2 voorsprong uit handen: 2-2.

“Ik weet zo langzamerhand niet meer hoe ik dit soort simpele dingen moet uitleggen”, verzucht Rijnink. “Dat heb ik dit seizoen al een keer of tien gedaan. Nu moet ik tot de conclusie komen dat het ook met kwaliteit te maken heeft. We staan nu niet op de tweede of vijfde plek, waar we horen te staan, maar slechts drie punten boven de nacompetitiestreep. Dat ik zes belangrijke spelers mis, helpt ook niet mee. Jongens die zich vlak voor het verzamelen ziek afmelden.. Dat heeft met mentaliteit te maken of loyaliteit naar de club toe.”

Met een uur op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Badhoevedorpers. In Den Haag stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord na doelpunten van Ralf Fenne en Bas Pel. “Daarna kregen we drie opgelegde kansen om verder uit te lopen. Als je die maakt, is zo’n wedstrijd klaar. Dan moet je jezelf belonen, want je weet dat de tegenstander iets gaat proberen en opportunistisch zal spelen. En die geef je hoop door ze in de wedstrijd te houden.”

De ervaren doelman Daniël Voskamp bleek ook een sta-in-de-weg. Hij haalde twee ballen op miraculeuze wijze uit zijn doel, de andere pogingen eindigden over of naast het Haagse doel. “Mij is altijd geleerd dat je zo’n bal in ieder geval op het doel schiet. Dat was wel een ander niveau, maar dan is de kans op een doelpunt sowieso een stuk groter. Ik weet dat het makkelijk klinkt. Het is ook een beetje de onmacht van een trainer. Ik kan die ballen er niet zelf inschieten.”

Stefan Roos en invaller Jesper Fennema zorgden er vervolgens voor dat Pancratius werd gestraft voor de missers. De Badhoevedorpers komen hierdoor niet weg uit de onderste regionen. Volgende week komt hekkensluiter Alphen op bezoek. “Maar uit mijn ervaring zijn dat de meest lastige wedstrijden. Alphen heeft niets te verliezen, wij moeten niet denken dat we dit op halve kracht kunnen winnen. Dat weten de spelers ook.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Foto: Remco Miltenburg

Send this to a friend