Pancratius drukt Hoofddorp dieper in de problemen

In de zondag tweedeklasse B heeft Pancratius de derby tegen Hoofddorp in haar voordeel weten te beslissen. De ploeg van Bart Jansen won met 2-1 en passeerde zo Abcoude en SCH’44 op de ranglijst. Pancratius staat nu tweede op vier punten van koploper AGB. Voor Hoofddorp ziet het er heel anders uit. Zij blijven in de onderste regionen bivakkeren.

Pancratius begon goed aan de wedstrijd want al na elf minuten was het Justin Ruijter die een steekbal van Ralf Fenne tot doelpunt wist te promoveren. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd gespeeld nadat Gianni Oosterhof de 2-0 op het scorebord bracht. Dit leek helemaal het geval nadat Pancratius ook nog eens een strafschop kreeg. Lionel Grootfaam schoot de bal echter naast waardoor Hoofddorp mocht blijven hopen op een goed resultaat. Nadat Jasmin Ramic uit een scrimmage voor de aansluitingstreffer zorgde perste Hoofddorp er nog een slotoffensief uit. In deze fase had de ploeg van Jimmy Simons het geluk niet aan de zijde waardoor Pancratius zegevierde.

Simons vond dat er meer in had gezeten voor zijn elftal. ”Het eerste kwartier toonden we iets teveel ontzag voor Pancratius. Daarna hebben we het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd. We vergeten de 1-1 te maken. In de tweede helft hebben we te weinig gebracht. Na de 2-1 kregen we nog wel een aantal corners maar we hadden geen geluk. Ik miste een beetje de overtuiging bij mijn ploeg om er nog iets van te maken. Dit zal toch echt anders moeten als we punten willen gaan pakken de komende weken. Het komt allemaal niet vanzelf in deze fase. De jongens moeten zich dit gaan beseffen.”

Ralf Fenne is het niet helemaal eens met de woorden van Simons. ”Wij kozen er bewust voor om het initiatief aan hun te laten. Zeker nadat we op voorsprong kwamen. Zij speelden voornamelijk de lange bal. Ik vind dat wij verdiend hebben gewonnen. Dat we nu tweede staan is mooi meegenomen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Archieffoto Hans van Dijk | Bart Jansen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)