Pancratius drukt veerkracht ZSGOWMS direct de kop in

Een knappe comeback van ZSGOWMS versterkte de hoop van trainer Murat Böke dat er iets te halen viel in Badhoevedorp. Op bezoek bij Pancratius poetsten de Amsterdammers een 2-0 achterstand weg, maar de oefenmeester had nog geen slok water kunnen drinken voordat de hoop was vervlogen. Vanuit de aftrap zorgde invaller Denzel Sno voor het breekpunt, Ralf Fenne bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-2 in het voordeel van de nummer twee.

Over de hele wedstrijd gezien viel er weinig af te dingen op de zege van Pancratius. Zeker in de eerste helft was de thuisploeg een maatje te groot voor ZSGOWMS. Waar een doelpunt van Jeranio Lobo nog werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van spits Lionel Grootfaam, was laatsgenoemde na een half uur wel verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij reageerde goed op een steekbal van Nick Tavenier en passeerde doelman Nick Ruijmgaart – die de geblesseerde Randy Sanches verving – in de korte hoek: 1-0.

Toen Tavenier op slag van rust slecht uitverdedigen van ZSGOWMS afstrafte met de 2-0, dacht Pancratius de buit al binnen te hebben. Toch deed ZSGOWMS in de derde minuut van de blessuretijd iets terug. Barry Tjeertes won het luchtduel van Pancratius-verdediger Dominique Sweers, trok de bal laag voor het doel, waar de meegelopen Khalid Ouarhris bij de tweede paal stond om de 2-1 binnen te schuiven.

De aansluitingstreffer kwam de gasten goed uit, want in de tweede helft beet ZSGOWMS iets meer van zich af. “Toen gingen we wel goed voetballen. We zochten de vrije mensen, probeerden meer druk te zetten”, zag Böke. Met een beetje geluk kwamen de Amsterdammers na 58 minuten op gelijke hoogte. Een diepe bal kwam terecht bij Arabi el Abdessadak, die doelman Stijn Morsch te ver voor zijn doel zag staan en de bal in het lege doel schoot. Bart Jansen: “Dat mag niet gebeuren. We leveren de bal heel makkelijk in en mijn keeper heeft daar niets te zoeken. Het was ook helemaal niet nodig.”

Toch was de trainer van Pancratius blij dat zijn ploeg vanuit de aftrap direct de voorsprong weer herstelde. De vers ingevallen Denzel Sno tekende voor de 3-2. “Daardoor was ZSGOWMS geknakt. Dat hebben we ook wel eens de andere kant op gehad, dus dit was lekker. Dat was het omslagpunt. Terugkomen van een achterstand geeft hun moed, maar daar maakten we snel een eind aan.” Clubtopscorer Ralf Fenne gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot door een penalty te benutten, nadat Jordan Gast in het strafschopgebied Lobo de doorgang belemmerde: 4-2.

Volgens Böke was de nederlaag ‘een wijze les’ voor ZSGOWMS. “Wij kunnen heel goed voetballen, maar doen dit telkens in fases. Het moet constant gebeuren, negentig minuten lang. Niet wanneer je 2-0 achterstaat. Het lukt ons niet om de constante factor te vinden. Dat de concurrenten (DSOV en DCG, red.) hebben gewonnen, helpt voor de situatie niet mee. Maar in principe kijk ik niet naar de tegenstander, we moeten ons focussen op onze eigen prestaties.”

Zijn collega bij Pancratius benadrukt dat ook, maar dan in een hele andere situatie. Dat de achterstand op koploper AGB is verkleind tot zeven punten, betekent niet meteen dat het kampioenschap nog mogelijk is. Jansen: “De druk zal misschien bij AGB toenemen, deze nederlaag (2-1 tegen DCG, red.) hebben ze vast niet ingecalculeerd. Ik weet het: er zijn gekkere dingen gebeurd, maar wij moeten niet teveel naar AGB kijken. Wij hebben daar geen controle over en moeten zelf onze wedstrijden blijven winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)