Pancratius eenvoudig te sterk voor Nieuw Utrecht

Pancratius lijkt de stijgende lijn te hebben ingezet in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Danny Hijzelendoorn was veel te sterk voor Nieuw Utrecht, dat op een 0-5 nederlaag werd getrakteerd.

Halverwege was het duel eigenlijk al gespeeld met een 0-3 voorsprong op het scorebord. Een mooie aanval over vele schijven mondde uit bij Bas Pel voor de 0-1. Bobby Bosma was vervolgens met een doelpunt (op aangeven van Diede Mentink) en een assist (voor de tweede van Pel) belangrijk voor de bezoekers. Vlak na rust bekroonde Thom Leenen een individuele actie voor de 0-4 en pikte Mentink ook zijn doelpunt mee, door goed te reageren op een rebound na een harde vrije trap van Ralf Fenne.

Nieuw Utrecht was niet bij machte om hier iets tegenover te stellen. Toen de thuisploeg een kwartier voor tijd met tien man verder moest nadat Omür Arslan wegens natrappen kon vertrekken, was het helemaal gedaan met de Utrechters. “In dat laatste kwartier had de score nog veel hoger kunnen uitvallen. Maar het was echt een geweldige teamprestatie”, klonk Hijzelendoorn lovend.

Met een 4-0 overwinning op FC Weesp en nu 0-5 tegen Nieuw Utrecht lijkt de slechte start van 2019 tot het verleden te behoren. “Dat we goed kunnen voetballen, wisten we al lang. De laatste twee weken kunnen we het wel opbrengen om voor elkaar te werken. Dan wordt het voetbal ook beloond. Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat het goed zou komen en de jongens ook.”

Door de zege klommen de Badhoevedorpers naar de achtste plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)