Pancratius is eigen huis onderuit tegen Elinkwijk

De magie van de trainerswissel bij Pancratius lijkt een beetje uitgewerkt. Nadat vorige week werd verloren van de Meern kwam vandaag Elinkwijk op bezoek in Badhoevedorp. Pancratius eindigde wedstrijd met tien man op het veld en een uitslag van 1-4 op het scorebord. Lijfsbehoud in de zondag eerste klasse A wordt weer een stukje moeilijker.

In de eerste helft leek een dergelijke uitslag nog helemaal niet aan de orde. Elinkwijk kwam weliswaar vroeg op voorsprong maar Pancratius kom meevoetballen. Na tien minuten kopte Jeffey Pfoster al een corner binnen namens Elinkwijk. Het was het gevolg van een sterke start van de club uit Utrecht. Pancratius kreeg na een kwartier spelen pas de eerste mogelijkheid en kwam wat beter in de wedstrijd.

20140316-_HVD5672

Uit een stuk of vier corners kwam het grootste gevaar van Pancratius en het was dan ook geen toeval dat daaruit een goal viel. Tony Schreurs krijgt een slecht verwerkte corner voor zijn voeten en haalt zonder twijfel uit, waardoor het na 40 minuten spelen 1-1 staat. Elinkwijk krijgt nog de kans om de voorsprong weer te pakken maar Okan Ozcelik stifte de bal over de keeper maar naast de goal waardoor alles nog mogelijk was na rust.

Het is Elinkwijk dat de wedstrijd maar zich toe trekt in de tweede helft. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft is het weer Jeffey Pfoster die betrokken is bij een goal. Hij dribbelt om de zestien heen en krijgt de bal met wat gerommel bij Gokhan Yasar die van dichtbij kan afmaken. Nog geen tien minuten later kan Marc van Rees een corner makkelijk binnenwerken nadat die voor de tweede keer wordt voorgegeven. Het staat dan 1-3 en als de in de rust ingevallen Riad Lillipally enkele minuten na de treffer rood krijgt voor een stevige overtreding is de wedstrijd gespeeld.

20140316-_HVD5790

Elinkwijk maakt handig gebruik van de stevige wind die zij in de tweede helft in de rug hadden en scoren nog een goal. Okan Ozcelik gaat goed door op zo’n doorgewaaide bal en kan de bal nog net langs keeper Nick van Teeffelen tikken voordat de twee hard op elkaar botsen. De twee houden daar niets aan over maar het staat wel 1-4. Pancratius probeert nog een eretreffer te scoren maar kan niks forceren. De wedstrijd eindigt met 1-4 in het voordeel van Elinkwijk.

20140316-_HVD5773

“In deze fase van de competitie kan je niet zo gemakzuchtig spelen.” Oordeelde Pancratius trainer Guus Uhlenbeek streng. “We zaten na de trainerswissel in een goede flow maar we hebben na een weekje rust dat laten sloffen. Vorige week tegen de Meern leek het wel alsof we speelden met de gedachte dat wij wel even de drie punten zouden pakken. Dan krijg je een tik te verwerken, ook vandaag weer, en zie je dat de kopjes weer gaan hangen. Het leek wel weer het oude Pancratius van voordat wij het overnamen. En dan krijgen we ook nog een moeilijk programma, met onder andere JOS. Maar als je ziet dat concurrenten als Zeeburgia en DEM ook punten laten liggen blijft alles mogelijk.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.