Pancratius gaat niet verder met Rob Rijnink

Na één seizoen neemt zondag tweedeklasser Pancratius al afscheid van trainer Rob Rijnink. De oefenmeester zou volgens de club er ‘onvoldoende in zijn geslaagd de selectie op peil te krijgen en houden’, een reden waar hij zelf zijn vraagtekens bij zet.

Rijnink is op zijn zachtst gezegd verrast over de reden waarom de club niet met hem door wil gaan. “Het komt erop neer dat ze op zoek zijn naar een trainer die even een blik spelers opentrekt. Ik heb voldoende gesprekken gevoerd met spelers, maar die gingen op het laatste moment elders shoppen. Dan sta je machteloos. Een club als Pancratius kan zich daar niet tegen wapenen en een trainer kan het ook zeker niet beloven. Als er op basis daarvan afscheid van mij wordt genomen, heb ik daar heel veel moeite mee. Het strookt niet met de visie van de club.”

Hij had het liever op een directe manier gehad. Vooral omdat dit voor hem en de buitenwereld heel vreemd overkomt. “Zeg dan tegen mij, op z’n Amsterdams: Rob, je bent geen goede trainer. Of er is geen chemie. Dan heb je iets, dan is er duidelijkheid. Ben ik ook in staat om het een ‘plekkie’ te geven. Mijn staff geloofde het niet. Ik heb aan de Technische Commissie gevraagd of ze met mij mee konden denken hoe wij spelers warm kunnen maken voor Pancratius, zonder dat je met vergoedingen werkt. ‘Daar zijn wij al twee jaar over aan het nadenken’, was hun antwoord. En vervolgens komen ze hiermee. Als dit het uitgangspunt is voor het aantrekken van een hoofdtrainer, zet ik daar mijn vraagtekens bij.”

De club gaat naar eigen zeggen op zoek naar een trainer die in staat is een ‘bredere selectie aan zich te binden’. “We mikken op een goede mix tussen jonge talenten uit de eigen jeugdopleiding, spelers die op dit moment in de selectie zitten en spelers met een Pancratius-verleden die graag weer voor hun oude club willen uitkomen. Daarmee denken we ons eenvoudiger te kunnen handhaven op het huidige niveau om zo de continuïteit van de vereniging over een langere termijn te kunnen waarborgen”, verklaart voorzitter Harry den Arend.

Voor Rijnink wacht nu de taak zijn periode bij de Badhoevedorpers goed af te sluiten. Momenteel bezet Pancratius de zevende plek in de zondag tweede klasse C (West 2). “Voor mijzelf heb ik het al een plaatsje gegeven. We gaan gewoon verder. Ik ben oud, wijs en ervaren genoeg om dit soort dingen opzij te zetten en het seizoen netjes af te maken.”

Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)