Pancratius gaat ten onder bij NVC

Pancratius is in de zondag eerste klasse A tegen een ruime nederlaag aan gelopen. De ploeg van Ton Pronk verloor in Naarden met 4-1 van NVC. Bij rust was de achterstand al opgelopen tot 3-0.

Na tien minuten stond NVC al op voorsprong. Na een goede voorzet van Peter van Dongen kon Ferry de Smalen de bal tegendraads inkoppen. Doelman Roos was volstrekt kansloos.

20131110-_HVD9839

Na twintig minuten waren het vooral de kopballen die Pancratius aan het wankelen brachten. Na een verre inworp van Steve Promes kopt De Smalen de bal door richting Jermaine Heldoorn die op zijn beurt weer door kopte naar Franklin de Jong. De Jong kopte vervolgens de 2-0 binnen.

Pancratius was vooral gevaarlijk via de snelle Bobby Bosma. Het leverden wel wat kansen op maar geen doelpunten. Die viel er nog wel voor NVC.  De lange bal van Kevin Vermeij schoot Promes van maar liefst dertig meter raak en zo leek de wedstrijd al voor rust gespeeld.

In de rust was het niet verwonderlijk dat trainer Ton Pronk van Pancratius dan ook niet te spreken was over de prestaties van zijn team. Pronk: ”We waren zeker niet de mindere maar gaven de doelpunten wel erg makkelijk weg en aanvallend waren we niet effectief genoeg.”

NVC Pancratius

Na rust kwam Pancratius goed uit de blokken. Doelman Roelofsen van NVC werd al snel gepasseerd. Op aangeven van Bas Pel zorgde Tony Schreurs voor hoop bij  de ploeg uit Badhoevedorp. Pancratius zette nog wel druk maar het leverde niet de gewenste aansluitingstreffer op. Vijf minuten voor tijd was het Ivar van Dinteren die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Pronk: “ We haalden te weinig rendement en verdedigend waren we te lief, te schuchter en dus niet krachtig genoeg.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.