Home / Algemeen / Pancratius geeft na rust gas tegen FC Weesp

Pancratius geeft na rust gas tegen FC Weesp

Voor zondag tweedeklasser FC Weesp kan het nog een lastige tweede seizoenshelft worden. De ploeg van Mario Rijnsburger ging op bezoek bij het in vorm zijnde Pancratius met 3-2 onderuit en blijft hekkensluiter.

“In drie minuten geven we de wedstrijd weg.” Typerender kan Rijnsburger het niet uitdrukken. Beide ploegen zochten na een gelijkwaardige eerste helft zonder doelpunten de kleedkamers op, maar nog geen drie minuten na de pauze was het verschil al gemaakt. Pancratius gaf twee keer goed gas en nam door twee doelpunten van Ralf Fenne de leiding: 2-0.

Pancratius - FC Weesp

“Dat was het breekmoment. Zij staan twee keer niet goed opgesteld en daar maken wij goed gebruik van”, zegt Pancratius-trainer Bart Jansen. “Met zo’n voorsprong voetbal je de tweede helft een stuk lekkerder. Eigenlijk moeten we nog doordrukken, maar laten we dit na.” FC Weesp kwam na een uur spelen nog terug in de wedstrijd via Oseanu Doorn. De hoop op een gelijkmaker van de gasten werd al snel teniet gedaan door Bobby Bosma, die zeven minuten later Pancratius op 3-1 bracht.

Pancratius - FC Weesp

De Badhoevedorpers slaagden er echter niet in om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. FC Weesp kwam vlak voor tijd nog tot 3-2 door Jelle de Wild, maar dat was ook meteen het laatste wapenfeit. Rijnsburger: “Misschien had er meer ingezeten als de wedstrijd wat langer had geduurd.”

Door de nederlaag blijft FC Weesp hekkensluiter in de zondag tweede klasse B. “Dat is niet best. Het betekent dat we zondag moeten winnen van Abcoude om na de winter nog uitzicht te hebben op de concurrentie. Die concurrenten hebben nu punten gepakt, dus dat maakt het er niet makkelijker op.”

Pancratius - FC Weesp

Aan de andere kant doet Pancratius het juist goed met een vijfde plek. Jansen: “Het doel was om negen punten te halen uit de laatste drie duels voor de winterstop, daarvan hebben we er nu al zes gepakt. Daarnaast is het lekker dat de concurrenten boven ons punten lieten liggen, dus we dichterbij zijn gekomen. Na volgende week is het al winterstop, maar ik had nog wel even door willen gaan”, grapt de oefenmeester.

Foto’s Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!