Pancratius geeft twee punten cadeau aan GDA

Rob Rijnink voelde zich soms machteloos. De trainer van Pancratius zag zijn ploeg kans op kans om zeep helpen tegen GDA. Twee keer werd een voorsprong uit handen gegeven, waardoor de zondag tweedeklasser op eigen veld twee punten liet liggen: 2-2.

“Dit is zeer teleurstellend. En je ziet het gewoon gebeuren. Wanneer je je niet beloont voor al die scoringskansen die je aan het creëren bent, geef je een tegenstander onbedoeld hoop”, zag Rijnink. Bij een 2-1 voorsprong, door doelpunten van Bas Pel en Ritchie van Hameren, kregen de Badhoevedorpers twee enorme mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. “Als je die maakt, is het gelopen. Punt, klaar. Maar wij missen teveel kansen. Echt ongelooflijk. Je komt weer in herhaling van de afgelopen zes wedstrijden.”

Een treffer van Hafid Laari zorgde ervoor dat Pancratius met slechts één punt achterbleef. “Dit hebben we echt weggegeven”, vervolgt de oefenmeester. “Het ontbreekt ons aan scorend vermogen. We hebben een goede groep, de opkomst op trainingen is prima, we spelen dominant. Maar zeker op dit niveau moet je zulke kansen afmaken. Je kan er helaas niet op trainen. Tijdens trainingen is het allemaal geweldig, maar het gaat om de wedstrijd.”

Toch maakt de oefenmeester zich geen zorgen. “Zolang wij zoveel kansen blijven creëren, is er weinig aan de hand. Die omslag zal echt wel komen. Het enige probleem is dat dit niet de eerste keer is. Ik kan nog wel een paar wedstrijden noemen waarin wij ons tekort doen. Op de eerste 25 minuten tegen DSOV, toen we werden overlopen, hebben wij geen enkele ploeg gehad waarvan ik dacht: die zijn zoveel beter dan ons. Als je dan in de winterstop slechts zevende staat, ben ik daar ontevreden over.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)