Pancratius geeft voorsprong tegen Elinkwijk uit handen

Pancratius heeft in de zondag tweede klasse B twee punten verspeeld tegen Elinkwijk. De ploeg van Bart Jansen verspeelde in de slotfase van de wedstrijd op eigen veld een 3-1 voorsprong. Uiteindelijk werd er met 3-3 gelijk gespeeld in Badhoevedorp.

In de eerste speelronde ontsnapte Pancratius nog tegen Houten toen een zeker lijkende overwinning bijna werd verspeeld (3-2 overwinning), maar zondag ging het wel fout tegen Elinkwijk. Op de eerste helft viel weinig af te dingen. Rick van Veen opende na tien minuten de score voor de thuisploeg en was na ruim een half uur opnieuw trefzeker: 2-0. Pancratius liet het echter na om de wedstrijd nog in de eerste helft definitief te beslissen.

Pancratius - Elinkwijk

Na de rust kwam Elinkwijk sterk uit de startblokken. Het leverde na een uur spelen de aansluitingstreffer op via Jacky Testa la Muta: 2-1. De gasten drongen aan, maar Pancratius herstelde al snel de voorsprong dankzij Omar el Amrani: 3-1. De wedstrijd leek beslist, ook toen Elinkwijk wegens een blessure van Levi Thijm met tien man verder moest.

Toch vonden de Utrechters zeven minuten voor het einde de aansluiting door een treffer van Don Cornet. Pancratius was van slag en zag de voorsprong nog voor het laatste fluitsignaal verspeeld worden. Elinkwijk kwam namelijk via Eser Özkilit op gelijke hoogte. Zo verspeelde de ploeg van Bart Jansen in de slotfase twee punten en moest het genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Volgende week gaat Pancratius, dat gedeeld zesde staat, op bezoek bij hekkensluiter Hoofddorp.