Pancratius geeft voorsprong tegen tien man Wasmeer uit handen

Pancratius heeft in Hilversum niet kunnen winnen van laagvlieger Wasmeer. Het elftal van Bart Jansen kwam in de tweede helft tegen tien man op voorsprong en kreeg veel kansen op de beslissing. Doordat deze uitbleef bleef de thuisploeg hoop houden en kwam het in de op 3-3. Door het gelijkspel is Pancratius de gedeelde koppositie kwijt, de achterstand op DCG bedraagt twee punten.

20141123-_HVD9851

Wasmeer begon overdonderend en kreeg na vier minuten al een strafschop. De thuisploeg miste echter vanaf elf meter, drie minuten later viel de 1-0 alsnog. Weer twee minuten later lag de gelijkmaker van Niels Valkampp alweer achter de Wasmeer-doelman. Na ongeveer vijftien minuten spelen viel de derde treffer van het duel. Door een grote fout van Pancratius wist Wasmeer voor de tweede keer op voorsprong te komen.

20141123-_HVD9847

Maar Pancratius rechtte haar rug en komt tien minuten voor rust weer op gelijke hoogte. Een knappe combinatie tussen Ralph Venie en Danny van Ingen werd door laatstgenoemde fraai en koelbloedig afgerond. Vlak voor de thee moest Wasmeer met tien man verder maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Gol Justin Ruijter

Pancratius wist in de 55ste minuut te profiteren van de man meer situatie. Justin Ruiter kon op aangeven van middenvelder Van Ingen de 2-3 aantekenen. Doordat de bezoekers enkele grote mogelijkheden onbenut lieten bleef Wasmeer hoop houden op een punt. In de 85e minuut kwam het tiental van de thuisploeg dan ook op gelijke hoogte. Doordat er in de slotfase niet meer werd gescoord eindigde het duel in 3-3.