Pancratius versterkt zich defensief met binnenhalen Mariano Olf

De zondagselectie van Pancratius heeft zich voor het komende seizoen defensief versterkt. De club uit Badhoevedorp is er namelijk in geslaagd om Mariano Olf binnen te halen. De huidige speler van SDZ kijkt enorm uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik hoefde absoluut niet lang na te denken”, reageert Olf op zijn overstap.

Warm gevoel

De voetballer werd een tijdje geleden door Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn benaderd. “Hij zag dat ik al een tijdje niet meer bij het eerste elftal zat en vroeg zich af of we in gesprek konden gaan over een mogelijke overstap”, vertelt Olf. “Eerlijk gezegd was dat een uitstekend gesprek, waarin Danny mij vertelde wat de ambities van de club zijn en wat ik kan verwachten. Daar was ik dus tevreden over.”

En dus besloot Olf om te vertrekken. De verdediger heeft inmiddels een goed beeld gekregen wat hem het komende seizoen te wachten staat. “Het is een gezellig team met volop ambities om hoger dan de tweede klasse te voetballen. Ik kreeg een warm gevoel van het gesprek met de club, dus dat heeft me absoluut overgehaald om naar Pancratius te vertrekken.” Mogelijk behaalt Pancratius dit seizoen al de doelstelling om in de eerste klasse te spelen, al moet de club afwachten hoe de competitie door de coronacrisis afloopt. Het team van Hijzelendoorn staat momenteel op de derde plaats met een periodetitel op zak.

Hoge ambities

In welke klasse Pancratius volgend seizoen dan ook uitkomt, Olf is klaar om er te staan. Hij kijkt volop uit om voor Pancratius te spelen en zijn kwaliteiten te tonen. “Voor mijn gevoel ben ik gehaald voor mijn aanvallende gedachtes als back. Al weet ik niet precies wat mijn rol gaat zijn, ik moet volgens mij gewoon mijn ding doen en mezelf richten op datgene waar ik goed in ben. Ik ga volgend seizoen alles geven en dan moet het goed gaan komen.”

Olf kijkt met een fijn gevoel terug op zijn tijd bij het ambitieuze SDZ. “Het is een club die altijd in mijn hart zal blijven. Ik heb absoluut mijn beste voetbaljaren bij deze club meegemaakt, dus ik zal SDZ nooit vergeten. Mijn gevoel zei me echter dat ik toe was aan een nieuwe stap. Dat avontuur ga ik het komende seizoen bij Pancratius aan”, aldus Olf.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Schipper maakt zich op voor tweede jaar: “Het gaat uitstekend”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)