Home / slideshow / Pancratius haalt Zinhagel binnen: “Voel me enorm vereerd”
Queentino Zinhagel

Pancratius haalt Zinhagel binnen: “Voel me enorm vereerd”

Pancratius heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Queentino Zinhagel. De middenvelder annex aanvaller, die afgelopen seizoen voor Zeeburgia uitkwam, hoopt bij Pancratius de komende jaren mooie successen te boeken.

Onderlinge ontmoeting

Zinhagel viel op een positieve wijze op toen beide ploegen dit seizoen tegen elkaar speelden. “Toen wij met Zeeburgia een uitwedstrijd tegen Pancratius voetbalden, kwamen Ralf (Fenne, red.) en Dave (Hertog, red.) na het duel naar me toe”, legt Zinhagel uit. “Zij zeiden: ‘Kom bij ons spelen.’ Vervolgens gaf ik aan erover na te denken. Natuurlijk was ik enthousiast en trots dat ik werd benaderd, maar tegelijkertijd had ik het enorm naar mijn zin bij Zeeburgia. De resultaten vielen dan wel tegen, maar we hadden een uitstekende trainer.”

“We hoopten om in de tweede klasse te blijven en zoveel mogelijk punten te halen. Van daaruit besloot ik een keuze te maken in wat ik wilde, al was het absoluut niet mijn intentie om weg te gaan. Of mijn keuze voor Pancratius verband houdt met de overstap van Zeeburgia naar de zaterdag? Nee, zeker niet. Daarvoor had ik al de keuze gemaakt om weg te gaan. Ik voel me gewoon enorm vereerd dat ik voor Pancratius ben gevraagd, dus ik maak graag de transfer.”

Ook sprak Zinhagel al met de rest van de club. “Het toffe van de trainer (Danny Hijzelendoorn, red.) vond ik dat hij eerlijk was over mijn mogelijkheden binnen het team. Hij gaf me aan dat hij me nog niet voldoende heeft zien spelen om mij zaken te beloven. Ook gaf hij aan dat ik absoluut kans maak om in het eerste te spelen en belangrijk te zijn. Daarom besloot ik deze kans te pakken en mezelf komend seizoen te bewijzen.”

Leerzaam jaar

De voetballer verlaat daarmee Zeeburgia, waar hij een leerzaam jaar doormaakte. “Natuurlijk draait voetbal om resultaat, maar ik heb eveneens onwijs veel geleerd in dat jaar. Zo hadden we een trainer (Menno Willems, red.) die ik écht goed vond, omdat hij tactisch enorm sterk was. Ik heb jaren divisievoetbal gespeeld, maar eigenlijk ben ik nog nooit zo begeleid als de trainer deed. Van nature ben ik rechtsbuiten, maar afgelopen seizoen speelde ik linkshalf. Bovendien speelden we 3-4-3, waardoor ik onwijs veel moest lopen. De trainer heeft me daar laten werken als een paard en dat was heel goed voor mijn ontwikkeling.”

“Elke wedstrijd was vechten, waardoor je niet met een mindere instelling op het veld kon staan. Als we dat wél deden, verloren we het duel uiteindelijk eenvoudig. Ik heb geleerd vanaf de eerste tot negentigste minuut geconcentreerd te blijven spelen, want dan kan van alles gebeuren”, aldus Zinhagel.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Zeeburgia

Diemen-duo Ringelberg en Ibrahim komt Pancratius versterken