Home / Algemeen / Pancratius heeft eind september 92% van de contributie al binnen

Pancratius heeft eind september 92% van de contributie al binnen

Voor veel clubs is het altijd weer een hele klus om alle contributies tijdig te innen. Bij Pancratius hebben ze sinds vier jaar een nieuwe koers. Het resultaat is positief . Nog voor het eind van de eerste speelmaand heeft 92% van de ruim 1100 leden hun contributie betaald.

Ledenadministrateur John Everaardt is dan ook zeer te spreken over het betalingsgedrag van de leden. Everaardt: “ Sinds vier jaar hou ik me nu ook bezig met het innen van de contributie. Het kost veel tijd, en gelukkig heb ik dat, maar het werkt wel.”

In de laatste week van juli stuurt Everaardt al de eerste brief omdat na een maand te herhalen. “We zien dan gewoon dat het werkt als je ze er vaak aan herinnert. Er zijn nu nog zo’n 35 leden die moeten betalen. Daar hebben ze tot 15 oktober voor. Als we het dan nog niet binnen hebben sturen we het door naar onze relatie BvCM. Zij sturen dan namens hun incassobureau nogmaals een brief. Samen met hun hebben we het ideale concept uitgewerkt. En dat loopt gewoon goed. Ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

Pancratius is ook gestopt met een automatische incasso. Everaardt: “ Het blijkt dat dat niet zo meer werkt. Een persoonlijke brief en het blijven herhalen en de samenwerking met BvCM werkt veel beter. Zie het resultaat. ”