Home / Algemeen / Pancratius heeft met Jansen opvolger voor Pronk binnen

Pancratius heeft met Jansen opvolger voor Pronk binnen

Pancratius heeft een opvolger voor de vertrekkende Ton Pronk gevonden. De club uit Badhoevedorp gaat een eenjarige verbintenis aan met Bart Jansen. Jansen, geboren en getogen in Badhoevedorp, is een relatief onbekende trainer in onze regio vanwege zijn werkzaamheden in Amerika. Komend seizoen is Jansen terug in Badhoevedorp en heeft hij dus de leiding over de zondagselectie van Pancratius.

Het duurde uiteindelijk niet zo lang voordat beide partijen met elkaar in overeenstemming kwamen. Jansen: “Uiteindelijk hebben we twee gesprekken met elkaar gehad en na het tweede gesprek was het beklonken. We waren er vrij snel uit.” Het eerste contact met Pancratius kwam echter al eerder tot stand. “Samen met Nick van Teefelen, keeper bij Pancratius, deed ik wat voetbalkampen. Toen heb ik wat mensen leren kennen en toen deze positie vrijkwam, zag ik het wel zitten om trainer van Pancratius te worden.”

Het heeft uiteindelijk vele jaren geduurd voordat Jansen bij de club uit zijn geboortedorp aan de slag ging. Jansen bracht onder meer zestien jaar in Amerika door. “Ik vertrok in 1993 naar Amerika om te pionieren voor de MLS (Amerikaanse profcompetitie red.). Dat was nog als speler en in die periode kwamen meerdere grote namen naar de Verenigde Staten om te voetballen. Ik ben toen nog in Europa op proef geweest, waaronder in Duitsland, Italië en Nederland. Door blessures ben ik toen vroeg gestopt als voetballer en ben ik meteen aan mijn trainerscarrière gaan werken.”

Bart Jansen

In Nederland ging Jansen stagelopen bij de A-Junioren van Vitesse.  Daarnaast slaagde Jansen er ook in om zijn TC 1 diploma te halen. Nadat hij deze afgerond had, lonkte toch het avontuur in Amerika weer. Jansen: “Daar ben ik actief geweest als trainer en heb ik ook, samen met investeerders, een voetbalschool opgezet in New Jersey. Daar ben ik de laatste tien jaar veel mee bezig geweest.”

Nu hij terug is in Nederland, is Jansen blij dat Pancratius hem de kans geeft als hoofdtrainer. “Ze hadden ook voor zekerheid en veiligheid kunnen kiezen, maar het sprak ze aan hoe ik tegen het voetbal aan kijk. Ze vonden mijn visie goed bij de club passen. Voor mij is het mooi dat ze mijn visie de kans geven.”