Home / Algemeen / Pancratius herpakt zich tegen Stormvogels en boekt belangrijk zege

Pancratius herpakt zich tegen Stormvogels en boekt belangrijk zege

Pancratius heeft belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg uit Badhoevedorp won met 2-1 van middenmoter Stormvogels, herstelt zich na de 0-6 nederlaag van vorige week, en lijkt zo directe degradatie te ontlopen.

Achtervolger Uitgeest verloor vandaag namelijk en staat nu op drie punten achterstand met een slechter doelsaldo. Met nog één wedstrijd te spelen lijkt Uitgeest zich dus bij Zeeburgia te voegen om te degraderen. Waar Pancratius nacompetitie gaat spelen, alhoewel in theorie ook die nog ontlopen kan worden maar dan mogen DEM en NVC niet winnen en moet Pancratius met acht doelpunten verschil winnen van kampioen JOS.

20140504-_HVD3607

De wedstrijd begon wat slaperig met in het eerste kwartier amper een kans voor beide teams. De openingstreffer komt dan ook volledig uit de lucht vallen. Syrano Morrison begon in de basis aan de linkerkant en probeerde maar eens een schot vanaf een meter of twintig en de bal vloog hard, laag in de korte hoek. “Je zag vandaag de beleving die we vorige week mistten. Zonder die inzet wordt je gewoon afgeslacht, dat lieten we deze week niet gebeuren.” Aldus Guus Uhlenbeek die Henny de Regt naast zich had zitten op de bank vanwege de benodigde papieren.

De openingstreffer stond nog geen vijf minuten op het scorebord of Stormvogels trok de stand alweer gelijk. Een corner die onterecht werd toegekend, door de grensrechter van Pancratius nota bene, werd fraai ingekopt door Milan Berck Beelenkamp. Een derde treffer in de eerste helft bleef uit, alhoewel Sander Aznar Martinez bijna een sterke wedstrijd met een doelpunt bekroonde maar hij schoot de bal vanaf dichtbij hard over.

Dominique Sweers en Roy Deken bleven achter in de kleedkamer van de thuisploeg en Tony Schreurs en Justin Ruyter kwamen erin. Ruyter gaf direct in de eerste minuut een goede voorzet op Aznar die wederom mistte. De andere invaller, Schreurs, schoot even later gevaarlijk op de kruising, weer geen doelpunt maar de toon was gezet. Diezelfde Schreurs wist even later namelijk wel het net te vinden. Hij schoot een vrije trap van net buiten de zestien vol in de muur maar de bal viel direct weer voor zijn voeten en in tweede instantie kon hij de bal makkelijk inschieten.

20140504-_HVD3751

Van Stormvogels werd weinig meer vernomen in de tweede helft. Pas in de 87ste minuut creëerden zij hun eerste kans. Pancratius ging wat tijd rekken en kreeg bijna nog het deksel op de neus. Bastiaan Scholten kreeg nog een goede kans namens de Stormvogels maar hij was wat slordig in de afwerking. “Dit is een grote stap voor ons geweest.” Zei Uhlenbeek na afloop. “Volgende week JOS wordt pittig maar Uitgeest heeft vandaag weer punten laten liggen en als we de werklust van vandaag volgende week weer op kunnen brengen, heb ik goede hoop om degradatie voorlopig te ontlopen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A of klik hier

Verslag Daan de Graaf
Foto’s Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!