Home / Algemeen / Pancratius kan kampioenschap uit het hoofd zetten na uitglijder tegen Quick 1890

Pancratius kan kampioenschap uit het hoofd zetten na uitglijder tegen Quick 1890

Pancratius kan zich gaan focussen op de derde periode. De ploeg van Bart Jansen ging op eigen veld verrassend met 0-3 onderuit tegen Quick 1890 en kan daardoor zelfs het kampioenschap voorlopig uit het hoofd zetten. De Badhoevedorpers moesten een uur met tien man spelen nadat Nick Tavenier met rood (twee keer geel) werd weggestuurd.

In de wedstrijdbespreking vooraf gaf Jansen zijn spelersgroep mee dat zij alleen van zichzelf zouden kunnen verliezen tegen de hekkensluiter. “Thuis tegen de nummer laatst, dat zijn vaak punten die je snel incalculeert. We moesten waken voor onderschatting.” Dat strijdplan kon al snel aangepast worden, want binnen vier minuten keek Pancratius op eigen veld tegen een achterstand aan. Michael Ouwerkerk hielp de gasten uit Amersfoort aan een 0-1 voorsprong.

Na een klein half uur spelen verdubbelde Quick 1890 zelfs de voorsprong. Pancratius-verdediger Khalid el Harrak veroorzaakte een penalty met een handsbal, die door Harrie Kersten werd benut: 0-2. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg die achterstand wegwerken met een man minder. Nick Tavenier kreeg in de 35ste minuut zijn tweede gele kaart (“de tweede was onnodig, met al geel op zak”), waardoor Pancratius een uur met tien man moest spelen.

In de rust haalde Jansen de wedstrijd van Quick 1890 van vorige week – de hekkensluiter verspeelde een 2-0 voorsprong tegen tien man van ZSGO/WMS (2-3) – aan om zijn spelers te motiveren. “Dan hoop je op een snelle aansluitingstreffer, zodat er bij Quick 1890 wat druk op komt te staan. Helaas viel die niet.” Sterker nog: na ruim een uur spelen bepaalde Ouwerkerk de eindstand op 0-3.

“Dit is een zware dobber, al moet ik wel zeggen dat het een verdiende nederlaag is. Quick 1890 wilde het meer, was feller en scherper. Van onze kant was het gewoon niet goed”, zei trainer Bart Jansen na afloop. “Het kampioenschap kunnen we voorlopig wel vergeten, met negen punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. De doelstelling (top-5 en een periodetitel) is nog altijd realistisch, maar nu hebben we nog maar één periode waar we voor kunnen gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk