Jaap Smeeing scoorde voor Pancratius tegen DEM

Pancratius kan weer niet winnen

Na twee verliespartijen heeft Pancratius uit Badhoevedorp weer de smaak van een overwinning niet kunnen proeven. De ploeg van Ton Pronk speelde met 1-1 gelijk in de lastige uitwedstrijd in Beverwijk tegen DEM. Het enige Pancratius doelpunt kwam op naam van Jaap Smeeing.

Het doelpunt van de spits viel al na vijf minuten. Een te korte terugspeelbal van een DEM verdediger werd door Smeeing onderschept en koelbloedig afgemaakt.  Ook na de treffer waren de Badhoevedorpers de bovenliggende partij en na een mooie actie Van Edip Biberoglu was de ploeg van Ton Pronk ook dicht bij de 0-2. De verdediging van Pancratius gaf in de eerste helft nauwelijks tot niets weg en bij rust stond er dan ook een verdiende voorsprong op het bord.

Hoe anders was dat na de thee. Pancratius kwam niet meer aan voetballen toe en DEM probeerde  veelvuldig de lange bal te hanteren. Pancratius kon de bal slechts korte tijd in haar bezit houden doordat er met name op het middenveld te weinig beweging was en duels simpel verloren werden. Ondanks dat het speelbeeld compleet anders was dan de eerste helft werden er bijna geen kansen weggegeven. Loerend op de counter hoopte men op de 0-2.

Toch ging het in de slotfase mis. In de 84ste minuut werd een foutje van de verder sterk spelende Eder Medina genadeloos afgestraft, 1-1. Over 90 minuten gezien was dit wel een terechte uitslag.

Aanstaande zondag neemt Pancratius het op eigen veld op tegen het op de tweede plaatst staande Zeeburgia.