Pancratius keert ook met lege handen terug uit Den Haag

Het uitcomplex van Pancratius moet niet als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de zondag tweedeklasser blijven hangen. De ploeg van Rob Rijnink maakte op bezoek bij TAC’90 indruk, maar arbitraire dwalingen en ongeluk speelden de Badhoevedorpers parten.

Hij had het zijn ploeg expliciet herhaald in de wedstrijdbespreking: ‘weet dat je hier alles tegen je hebt’. De tegenstander, de supporters (‘onacceptabel hoe zij soms tekeer gingen tegen mijn spelers’) en de scheidsrechter. Met de nadruk op dat laatste, volgens Rijnink. “Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij dat de scheidsrechter de spelers van TAC’90 bij voornaam aanspreekt. Ik moest zelfs even denken aan de woorden van mijn goede vriend Radjin de Haan over het niveau van de scheidsrechters tegenwoordig. Hij heeft zeker zijn invloed op de wedstrijd gehad.”

Het begon al vroeg in de wedstrijd, toen Ralf Fenne enkele keren behoorlijk hard werd aangepakt door de Hagenezen. Telkens werd dit weggewuifd. Aan de andere kant gaf Gerrit van Sprang, de leidsman, tien minuten voor rust een vreemde strafschop tegen, terwijl Earvin Codfried de bal speelde en Ilian Senturk naar de grond ging. “Dat was schandalig, echt belachelijk.” Jeffrey Ramkisoen pakte dit cadeautje uit: 1-0.

Eigenlijk had de stand andersom moeten zijn. Pancratius begon erg goed aan het duel en kreeg een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Doelman Giovanni Spaan was telkens een flinke sta-in-de-weg en Ritchie van Hameren raakte zelfs de paal. “Wij hadden ons in die fase echt moeten belonen, want we speelden een hele goede wedstrijd”, vond Rijnink.

Vlak na rust kregen de gasten ook een tweede tegentreffer om de oren. Doelman Stijn Morsch was kansloos op de inzet van Allan Engelhardt. Het antwoord van de Badhoevedorpers volgde snel daarna met de aansluitingstreffer van Bas Pel: 2-1. Pancratius wilde doorzetten, maar moest dit met tien man doen omdat Chester Stewart zijn tweede gele kaart kreeg.

Ondanks een man minder was Pancratius niet kansloos. Browel Some werd in een druk strafschopgebied overduidelijk gehaakt, maar de scheidsrechter zag hier geen penalty in. Tot grote woede van Rijnink, die behoorlijk uit zijn dak ging. “Ik ben een aantal meter het veld ingelopen en de scheidsrechter bij me geroepen. Voor de wedstrijd zegt hij tegen mij ‘ik ben steen eerlijk’, maar dat was onzin. Klopt helemaal niks van.” Daarop werd de oefenmeester overigens weggestuurd.

Met Rijnink achter het hek gingen de Badhoevedorpers geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. In plaats daarvan gooide Engelhardt het duel in blessuretijd in het slot: 3-1. “Of het dan 2-1 of 3-1 wordt, doet er niet toe. Het was zeker geflatteerd, daar waren ze het bij TAC’90 ook over eens. Maar zij hebben de punten en wij gaan met niks naar huis.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.