Pancratius komt net te kort op bezoek bij AFC ‘34

Op bezoek bij het hoog geklasseerde AFC ’34 is Pancratius er niet in geslaagd om met een punt huiswaarts te keren. De ploeg van Guus Uhlenbeek had een gelijkspel in Alkmaar verdiend, maar een late treffer van Eelke de Graaf zorgde ervoor dat Pancratius met lege handen kwam te staan (3-2).

Na ongeveer twintig minuten spelen kwam Pancratius op voorsprong. Anouar Boussappa won het luchtduel en kon uit een vrije trap de openingstreffer binnen koppen. Vlak daarna kreeg diezelfde Boussappa een enorme kans op de 0-2, maar schoot hij de bal naast. AFC ’34 kon opgelucht ademhalen en wist zelf wel tot scoren te komen. Na een ruim half uur profiteerde Eelke de Graaf van een fout achterin de verdediging en maakte hij de gelijkmaker.

Een paar minuten voor rust was het opnieuw raak voor de Alkmaarders. Van afstand schoot Mick Leijdeckers op fraaie wijze de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden, al zorgde Niels Vahlkamp in de blessuretijd van de eerste helft nog voor een verdiende gelijkmaker voor de gasten.

De tweede helft werd in een minder hoog tempo gespeeld dan het eerste bedrijf. AFC ’34 was op zoek naar de voorsprong, al bleef die lang uit. Pancratius hoopte met een punt terug naar Badhoevedorp te kunnen gaan, maar de punten bleven in Alkmaar. In de extra tijd van de tweede helft viel pas de beslissing. Sandro Staal wist Eelke de Graaf te bereiken, die in de allerlaatste minuut voor de 3-2 zorgde.

Volgens Pancratius-trainer Guus Uhlenbeek was de nederlaag onterecht. “We hadden hier minimaal een gelijkspel verdiend. Minimaal, omdat we eigenlijk hadden moeten winnen. We kregen genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar als je dat niet doet maak je het jezelf moeilijk. In deze fase hadden we de punten goed kunnen gebruiken, zeker nu lijfsbehoud met de week verder uit zicht raakt.”

Door de nederlaag begint de tijd te dringen voor Pancratius. De Badhoevedorpers staan op een twaalfde plaats in de eerste klasse A. Deze plek geeft aan het eind van de competitie recht op nacompetitie-voetbal, al delen ze die plek nu met Uitgeest, dat op een rechtstreekse degradatieplaats staat. Het gat met de ‘veilige’ clubs bedraagt drie punten, met nog drie wedstrijden te gaan.