Pancratius krijgt te weinig tegen Kampong

In de tweede klasse B heeft Pancratius thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Kampong. Ralf Fenne was trefzeker voor de thuisploeg. Gezien de kansenverhouding had Pancratius zeker meer verdiend. De ploeg van Bart Jansen miste op de manier de kans om samen met SCH ’44 aan de leiding te gaan.

Pancratius ging goed van start en kreeg onder meer goede kansen via Rick van Veen. De thuisploeg wist het betere spel pas na halfuur uit te drukken op het scorebord. Na een mooie combinatie kwam de bal bij Ralf Fenne terecht. Fenne draaide zich knap vrij en rondde aanval prima af. Een verdiende voorsprong voor de Badhoevedorpers. Toch kwam Kampong vlak voor rust helemaal uit het niets op 1-1. “Dan ga je toch met een rotgevoel de kleedkamer in. We hadden ons zelf moeten belonen door meer dan één goal te maken”, zei Pancratius-trainer Bart Jansen.

20161002 Pancratius Kampong Hans van Dijk

Jansen bracht in de tweede helft Gianni Oosterhof, die voor veel dreiging zorgde na rust. In de loop van de tweede helft zakte Pancratius echter wat weg en nam Kampong het initiatief, zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een paar goede kansen. Maar Rick van Veen en Denzel Sno waren niet gelukkig in de afronding.

“Ik vond ons sterk spelen en we verdienden het om te winnen. Vorig jaar verloren we dit soort wedstrijden, dus die stap hebben we wel gemaakt. Maar we hebben toch twee punten verloren. Bij ons in de kleedkamer achteraf leek het ook wel alsof we verloren hadden”, zei Bart Jansen.

Kijk hier voor de andere uitslagen, stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Hans van Dijk