Pancratius maakt het zichzelf onnodig lastig tegen Houten

Zondag tweedeklasser Pancratius heeft ternauwernood de eerste competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van Bart Jansen ging met een 3-0 voorsprong tegen Houten de kleedkamers in, maar moest in de slotfase nog billenknijpen toen de gasten terugkwamen tot 3-2. Uiteindelijk hield Pancratius nog stand en kon het de eerste punten van dit seizoen bijschrijven.

Er leek niks aan de hand toen de Badhoevedorpers gisteren de kleedkamers opzochten voor de rust. Met een 3-0 voorsprong kon trainer Bart Jansen uitermate tevreden zijn. De nieuwe spits Rick van Veen, overgekomen van Zwanenburg, opende binnen tien minuten de score. Niet veel later was het opnieuw raak toen Dominique Sweers na een afgeslagen hoekschop de voorsprong verdubbelde. Nog voor het half uur eindigde een zaalvoetbaldoelpunt bij Earvin Cotfried, die voor de 3-0 tekende.

Pancratius - Houten

Na de hervatting had Pancratius de kans om verder uit te lopen, maar liet dit liggen. Toch leek er nog niks aan de hand met de 3-0 voorsprong op het scorebord. Totdat Houten besloot achterin één-op-één te spelen en vol de aanval te kiezen, in de hoop nog wat te forceren. Het leverde de eretreffer van Robin Janssen op, waarna Mitchel de Vaal zelfs de aansluitingstreffer maakte: 3-2. Zo was de riante voorsprong geslonken en moest Pancratius nog billenknijpen dat de alles-of-niets poging van Houten niet de gelijkmaker op zou leveren.

Het bleef uiteindelijk bij 3-2 in Badhoevedorp, waardoor trainer Bart Jansen opgelucht adem kon halen. Pancratius boekte daarmee haar eerste overwinning in de zondag tweede klasse B, al maakte het zichzelf onnodig lastig in de tweede helft.