Pancratius mist de geslepenheid van Kampong

Zondag tweedeklasser Pancratius heeft opnieuw niet kunnen winnen van kampioenskandidaat Kampong. Na de blamage eerder dit seizoen ging de ploeg van Danny Hijzelendoorn nu op eigen veld met 3-1 onderuit. Twee doelpunten, vlak voor rust en vlak voor tijd, van de Utrechters maken het verschil.

Hijzelendoorn weet zelf ook dat hij regelmatig roept dat zijn Pancratius in wedstrijden te weinig heeft gekregen en het te vaak gebeurt dat ze aan de verkeerde kant van de streep staan. Zo was het vorige week bij SCH’44 en nu ook tegen Kampong, al is hij er inmiddels achter waar dat aan ligt. “We hebben op zich een goede wedstrijd gespeeld, maar missen een bepaalde kwaliteit om zulke duels wel te winnen. Iets van slimheid bijvoorbeeld. Kampong heeft een hele geslepen, geroutineerde ploeg die er alles aan doet om bijvoorbeeld het tempo uit de wedstrijd te halen.”

De eerste helft kon Pancratius goed mee met de Utrechters. Nadat Siemen Eijkemans de score opende namens Kampong, trok Bobby Bosma de stand gelijk. De 1-1 leek ook de ruststand te worden, totdat de bezoekers in de blessuretijd door een rake vrije trap van Daan Groot Zwaaftink alsnog de leiding in handen nam. Hierbij zagen de muur en doelman Stijn Morsch er niet goed uit, weet ook Hijzelendoorn. “Zo’n spelmoment heeft ons vaker opgebroken en nu weer. Want ik had het nog wel willen zien bij een 1-1 stand..”

Kampong vond de krappe marge voldoende om te verdedigen. Pancratius kreeg nauwelijks ruimte om te voetballen. “Zij gingen inzakken, keihard werken en ballen naar voren rammen. Dan weet je dat het heel moeilijk is om uitgespeelde kansen te creëren.” Uiteindelijk besliste Merijn Muskens het duel door in de slotfase de eindstand op 1-3 te bepalen.

Door de nederlaag zijn de Badhoevedorpers dit seizoen uitgespeeld en hebben ze slechts de sportieve eer nog om voor te strijden in de laatste drie duels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.