Pancratius na winst op SCH’44 op een gedeelde tweede plek

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius de topper bij SCH’44 met 0-1 gewonnen. Shaquille Djairin zorgde tien minuten voor rust voor de enige treffer van de middag. In de slotfase moesten de Badhoevedorpers verder tien man, na een rode kaart voor Denzel Sno. Door de winst staat de ploeg van Bart Jansen nu samen met Abcoude op een gedeelde tweede plek.

Pancratius speelde een goede eerste helft in Harmelen. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg af. De ploeg van Bart Jansen was vooral erg slordig voorin, waar de kansen niet goed werden uitgespeeld. Na ruim een halfuur kreeg Shaquille Djairin een afgeslagen bal op ongeveer twintig meter van de goal voor zijn voeten. Hij twijfelde geen moment en haalde schitterend uit: 0-1.

Foto website SCH’44 | Keeper Stijn Morsch was de uitblinker van de middag.

In de tweede helft ging SCH’44 uit een ander vaatje tappen en Pancratius werd teruggedrongen. De bezoekers probeerden te profiteren van de ruimte die SCH’44 achterin weggaf. Maar het ontbrak vaak aan de laatste pass. De overwinning van Pancratius was mede te danken Stijn Morsch. De sluitpost ontpopte zich in de tweede helft als de grote uitblinker.

In de slotfase moest Pancratius nog verder met tien man. Denzel Sno kreeg geel toen hij te lang treuzelde met afstand nemen bij een vrije trap. Nadat hij iets mompelde incasseerde meteen zijn tweede gele kaart en moest hij douchen. Pancratius hield met tien man stand.

Ondanks de mindere tweede helft vond trainer Bart Jansen de overwinning verdiend. “SCH’44 heeft niet echt uitgespeelde kansen gecreëerd. Het is een fysiek ervaren ploeg. Ze gooiden de beuk er in. Toch bleven we uiteindelijk relatief makkelijk overeind.” Pancratius doet volop mee bovenin, maar wel op een ruime afstand van AGB. Komende weken staan achtereenvolgens AGB – Abcoude en Abcoude – Pancratius op het programma. “Dat zijn mooie potjes. Maar normaal gesproken mag AGB dit natuurlijk niet meer weggeven.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: website SCH’44