Pancratius overleeft met negen man bekerduel tegen Jonathan

Een paar arbitrale dwalingen hebben Pancratius niet van een plek bij de laatste 32 van de districtsbeker weerhouden. De ploeg van Danny Hijzelendoorn raakte Niels Vahlkamp en Menno Schelling met rood kwijt, incasseerde ver over tijd een gelijkmaker van Jonathan en rekende na strafschoppen alsnog af met de derdeklasser.

Hijzelendoorn wist op sommige momenten niet wat hij meemaakte. Het begon met een penalty tegen, in de zestigste minuut bij een 1-1 stand (doelpunt Pancratius van Ritchie van Hameren, red.). De scheidsrechter gaf rood aan Niels Vahlkamp en Menno Schelling. De een voor de overtreding in het strafschopgebied, de ander voor een vermeende elleboog. Het leidde de 1-2 van Jesse Bertens in. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd trok Gianni Oosterhoff de stand gelijk, amper een minuut later maakte diezelfde Oosterhoff er zelfs 3-2 van.

“We kregen te horen: nog vier minuten. Dus wij drukken de stopwatch in om dat bij te houden”, legde Hijzelendoorn uit. “Vervolgens liet de scheidsrechter ruim tien minuten doorspelen. Jonathan maakt 3-3 (gelijkmaker van Darif Labardi, red.) en direct daarna floot hij af. Hij was ons gewoon aan het zoeken. Spelers van mij werden helemaal gek.” Bas Pel uitte zijn frustratie dusdanig dat hij ook alvast de kleedkamers mocht opzoeken met zijn tweede gele kaart.

Pancratius eindigde op die manier met acht man en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Op het moment dat doelman Kyle te Pas een penalty van de bezoekers pakten, floot de scheidsrechter voor het einde. “We waren al bijna in de kleedkamer om het te vieren, totdat we na protest van Jonathan opeens nog een penalty moesten nemen.” Uiteindelijk maakten de Badhoevedorpers het definitief af voor een plek bij de laatste 32. “Dit is een avondje voor de in de boeken. Ik ben er super trots op dat we dit met negen man hebben gewonnen. Hopelijk nemen we dit mee naar de competitie.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)