Pancratius pakt drie belangrijke punten tegen NVC

“Dit was de laatste strohalm voor ons, die we moesten grijpen om nog hoop te houden om in de eerste klasse te blijven.” Zei Pancratius-trainer Guus Uhlenbeek na de wedstrijd. De eerste helft domineerde de club uit Badhoevedorp maar ze kwamen toch nog in gevaar. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-2 waardoor Pancratius kan blijven hopen op lijfsbehoud.

Pancratius vloog uit de startblokken. De eerste twintig minuten waren ze heer en meester. A-junior Niels Vahlkamp begon in de basis als linksbuiten en speelde een fantastische wedstrijd. Al na drie minuten combineert hij met Roy Deken, de andere tiener in de basis, waarna Vahlkamp voorgeeft op Tony Schreurs die zijn man uitkapt en de score al vroeg opent.

20140406-_HVD8543
Na 28 minuten wordt NVC voor het eerst echt gevaarlijk als Paul Kalapnatsingh een schot op doel waagt. Dominique Sweers schoot vlak daarvoor nog een enorme kans op de paal en eigenlijk kan NVC weinig klaarspelen. Tot in de laatste minuut van de eerste helft. Kalapnatsingh krijgt een vrije trap mee, op de rand van het strafschopgebied. Lesley Vlieger mag die nemen en schiet de bal simpeltjes langs de muur, in de hoek van de keeper die zich wel erg makkelijk laat passeren en vervolgens direct naar de kleedkamer kan, omdat de scheidsrechter direct affluit.

In de tweede helft blijkt dat Pancratius toch wel een mentale tik heeft gekregen van die late goal. NVC maakt na tien minuten de ommekeer compleet, althans dat dachten ze, want Franklin de Jong kopt een rebound binnen vanuit buitenspelpositie en het blijft dus 1-1. Nog geen vijf minuten later is het weer Niels Vahlkamp die een assist geeft, weer op Tony Schreurs die met wat hulp van NVC-back Gilliam Hund de bal in de goal werkt en zo dan toch de 2-1 scoort.

20140406-_HVD8594
Tony Schreurs speelde geen geweldige wedstrijd maar was toch zeer belangrijk voor zijn team. Hij maakt namelijk ook de 3-1. Op aangeven van de ingevallen Ralf Fenne maakt de rappe aanvaller zijn derde, als je de 2-1 hem toerekent. In de 86ste minuut valt een als voorzet bedoelde vrije trap van NVC dan nog wel heel simpel binnen maar Pancratius houdt stand in de hectische slotfase en pakt de drie punten.

20140406-_HVD8718

“Ja, in die laatste minuten, als die 3-2 valt, dan zie je het alweer voor je.” Aldus Guus Uhlenbeek. “Gelukkig houden we stand. Lionel Grootfaam was een echte rots in de verdediging. Ook Niels Vahlkamp speelde uitstekend en ik denk dat we met wat meer geluk best een grotere zege hadden kunnen boeken. Maar dit zijn drie hele belangrijke punten en zonder deze zege had je ons zeker kunnen afschrijven,”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A