De topper tussen DCG en Pancratius is onze Wedstrijd van de Week. In Badhoevedorp werd het 4-2 voor Pancratius. Foto: Hans van Dijk.

Pancratius pakt eerste punten, DCG verliest de eerste

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius haar eerste punten van het seizoen behaald. Tegen koploper DCG werd met 4-2 gewonnen. De laatste vier doelpunten vielen in de laatste vijf minuten. Bart Jansen: “Dit was even broodnodig.”

Pancratius kan dus even opgelucht adem halen nadat de eerste twee wedstrijden verloren waren gegaan. Jansen: “Van ene opluchting kun je zeker spreken. We hadden dinsdag al een goed gesprek gehad meet elkaar en het moest er gewoon van komen. DCG was natuurlijk ook een ideale tegenstander. Ze zijn koploper, het is een derby. Ik hoefde mijn ploeg niet te motiveren.”

Halverwege de eerste helft kwam Pancratius, uit een corner, dankzij een eigen doelpunt op voorsprong. DCG trainer John Limon: “We gaven de goals te makkelijk weg. Zowel de eerste als de tweede treffer komen uit een standaard situatie. Dat mag gewoon niet. We zijn dara veel te naïef in.”

20140921-_HVD9433

Na een gelijk opgaande eerste helft had DCG wel iets meer verdiend dan een 1-0 achterstand. Het was vervolgens lang wachten op de tweede treffer. Die viel pas in de zeventigste minuut en weer kam hij tot stand uit een corner. Het was uiteindelijk Justin Ruijter die de bal binnen tikte.

Waar DCG wat opportunistischer ging spelen kreeg Pancratius de ruimte. Die ruimte werd pas in de slotfase goed benut. Danny van Inge schoot van buiten de zestienmeter de 3-0 binnen en Merano Omligtz zorgde voor de 4-0. Dat was echter pas in de blessuretijd. Dat DCG nog kon terugkomen tot 4-2 (doelpunten van Tarik Karim en Fernon Hasselhoef) had wel iets te maken met een gebrek aan concentratie. Pancratius ontsnapte zelfs nog aan een derde tegentreffer.

20140921-_HVD9443

Jansen: “Hier kunnen we meer verder als ploeg. Dit hadden we gewoon even nodig. Op naar volgende week.” Limon: “Wij moeten wat slimmer worden. Ik zag gewoon dat mijn spelers de tegenstander een beetje hadden onderschat en dan word je gelijk afgestraft. Dit is een wijze les.”

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)