Home / Algemeen / Pancratius pakt volle buit in aanloop naar ‘weken van de waarheid’

Pancratius pakt volle buit in aanloop naar ‘weken van de waarheid’

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius op bezoek bij United/DAVO weer belangrijke punten gepakt in de jacht op een plaats bij de top. De Badhoeverdorpers wonnen met 2-0, maar hadden met ruimere cijfers kunnen winnen. Hiermee blijven ze een ploeg om rekening mee te houden.

Het was de opdracht vandaag om de uitwedstrijd in Haarlem zonder kleerscheuren door te komen, zodat de selectie fit en vol vertrouwen bleef in aanloop naar drie belangrijke weken. Na het weekend rust treft Pancratius eerst nummer één AGB, vervolgens nummer twee Hoofddorp en dan nummer vier Hooglanderveen.

Dus moest er gewonnen worden van United/DAVO. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen werd met 4-0 gewonnen en met het oog op de ranglijst zou vandaag dus opnieuw de volle winst behaald moeten worden. In de eerste helft ging het voor de bezoekers de goede kant op. Het elftal van trainer Bart Jansen had de betere mogelijkheden en kwam vijf minuten voor rust verdiend op voorsprong. Denzel Sno bracht Ralf Fenne in stelling die beheerst binnenschoot: 0-1. Drie minuten later werd de score verdubbeld, door Grootfaam. Hij wist de keeper af te troeven met een lob. Een verdediger probeerde de bal nog uit het doel te slaan, maar deze was de doellijn al gepasseerd.

In de tweede 45 minuten hadden de bezoekers wederom het betere van het spel, maar verzuimde het verder uit te lopen. “Ik ben zeker tevreden, maar we hadden er nog wat doelpunten bij moeten maken”, stelt Pancratius-trainer Bart Jansen. Dat leidde tot een slotoffensief van de United/Davo, maar dat bracht de bezoekers niet meer in de problemen.”

“We wisten dat deze wedstrijd drie punten op moest leveren, dus dat is gelukt”, klinkt Jansen tevreden. “Maar gezien het spelbeeld had de score wat ruimer mogen uitvallen.” Toch kijkt de oefenmeester liever alweer vooruit naar de belangrijke wedstrijden die de komende weken op het programma staan, want Pancratius heeft drie toppers voor de boeg. “We hebben dus de complete top-4 nog en VVIJ, dus we hebben de tweede plek in eigen hand”, doelt hij op de eindklassering. “Mocht AGB nog heel veel steken laten vallen dan misschien zelfs meer, maar in eerste instantie ligt onze focus op plek twee.”

Op 23 april speelt Pancratius thuis tegen koploper AGB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)