Pancratius pakt zeven punten na vertrek Pronk

In de eerste klasse A heeft Pancratius met 1-2 weten te winnen van SDO. Drie weken geleden zijn de club en hoofdtrainer Ton Pronk uit elkaar gegaan en sindsdien heeft Pancratius zeven punten uit drie wedstrijden gepakt en is het van de laatste plaats af.

SDO begon sterker aan de wedstrijd. In het eerste kwartier had de thuisploeg  twee grote kansen gehad waarvan niet was geprofiteerd. Daarna kwam Pancratius steeds meer in balbezit en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. In de vijftiende minuut kwam de ploeg uit Badhoevedorp op voorsprong na een goede aanval vanaf het middenveld. De bal kwam bij Tony Schreurs en die gaf hem vanaf de linkerkant voor aan Lionel Grootfaam die hem in de linkerhoek binnen schoot. Een kwartier voor de rust maakte Schreurs zijn zevende goal van dit seizoen. Op aangeven van Grootfaam kon Schreurs, na een uiterste krachtsinspanning,  bij de tweede paal scoren.  Vlak voor rust krijgt Pancratius toch nog een domper te verwerken als Rick van der velden de 1-2 maakt.

Foto Hans van Dijk: Lionel Grootfaam zorgt voor de 0-1
Foto Hans van Dijk

In de tweede helft laat  SDO  geen goed voetbal meer laten zien. De ploeg uit Bussum probeert het voornamelijk met lange ballen . Pancratius speelde in de tweede helft heel compact en had ook  het meeste balbezit. Hierdoor kon de Amsterdamse ploeg hun kwaliteit goed laten zien en gaf het de overwinning nieter uit handen.

Bestuurlid Technische zaken Rick Fenne: “Een overwinning is altijd lekker. Helemaal als die verdiend is. Door deze overwinning komen we weer in het bereik van de negende plek. Door het spel dat Pancratius liet zien komt het vertrouwen weer terug en zijn we weer een ploeg om rekening mee te houden.”

20140216-_HVD1094

Door de overwinning staat Pancratius op de voorlaatste  plek op twee punten achterstand van de veilige tiende plaats . Volgende week spelen de Amsterdammers thuis tegen de Foresters.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.