Ton Pronk gaan aan het eind van het seizoen na vijf jaar uit elkaar

Pancratius recht rug tegen De Kennemers

Na een reeks teleurstellende uitslagen heeft Pancratius de rug gerecht tegen De Kennemers. In het duel tussen de ploegen uit de middenmoot wist het jeugdige elftal  uit Badhoevedorp met 2-1 te winnen van de Beverwijkers.

Ton Pronk, trainer van Pancratius, is trots op zijn team.  “De jongens hebben gevochten als leeuwen. Onze mentale weerbaarheid was de afgelopen tijd te gering en daar hebben we deze week hard aan gewerkt.  Vandaag hebben ze hun ware kracht laten zien.”

Dat hard werken loont, bleek in de 21e minuut van de wedstrijd. Na een goede pass van Bas Spel kon Tony Schreurs met een fraai schot van twintig meter de 1-0 maken.  Bobby Bosma zette in de tachtigste minuut de verlossende tweede treffer op zijn naam. Pas diep in blessuretijd maakte de tegenpartij uit Beverwijk de 2-1.

Ton Pronk was opgelucht toen de 2-0 viel. “De Kennemers hebben de afgelopen weken een sterke reeks neergezet. Als je wint van De Meern, ben je sowieso een ploeg om rekening mee te houden.  Dat ze pas in de blessuretijd de 2-1 maken, zegt veel over de prestatie die wij vandaag hebben geleverd. We eisten meer stabiliteit en dat hebben we ook gekregen”, aldus Pronk.

Door de overwinning op De Kennemers heeft Pancratius elf punten uit acht wedstrijden. Volgende week spelen zij uit tegen nummer vijf NVC.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Eerste Klasse Zondag 1a.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)