Foto HAns van Dijk

Pancratius rekent na rust af met VVA/Spartaan

In de tweede klasse B heeft Pancratius met 1-4 gewonnen bij VVA/Spartaan. Pancratius profiteerde optimaal van twee rode kaarten voor VVA/Spartaan. Pancratius pakte hiermee alweer de vierde overwinning op rij.

In de eerste helft was er niet veel te beleven aan de Laan van Spartaan. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Pancratius had iets meer de bal, maar moest opletten voor de snelle uitbraken van de thuisclub. VVA/Spartaan kreeg na een halfuur spelen de grootste kans op de openingstreffer. Clubtopscorer Arabi El Abdessadak gaf een goede dieptepass op Abdelhak Challaoui. Challaoui draaide goed weg en schoot de bal richting de linker bovenhoek, maar Pancratius-doelman Donny Kool tikte de bal knap over. Een logische 0-0 ruststand was een feit.

20151213-_HVD1823

In de tweede helft was de patstelling voorbij. El Abdessadak had VVA/Spartaan kort na rust al op voorsprong kunnen zetten. Zijn diagonale schot ging net voorlangs. Aan de andere kant had VVA/Spartaan-keeper Marcel Ons een knappe redding op een lage vrije trap van Danny van Ingen. Ook Jean Pierre Kerkeboom moest uit de rebound zijn meerdere erkennen in de VVA/Spartaan-keeper. Een paar minuten later was het wel raak. Pancratius-aanvaller Ralf Fenne werd op rechts diep gestuurd en schoof de bal onder Marcel Ons door: 0-1.

Binnen zeven minuten liep Pancratius uit naar 0-3. Scheidsrechter Wateler zag een overtreding van VVA/Spartaan-verdediger Luigi Olieberg op Danny van Ingen. Olieberg kreeg zelfs zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Ralf Fenne benutte het buitenkansje en maakte zijn tweede. Beide trainers waren het na afloop er over eens dat de strafschop discutabel was.

fenne penalty

Twee minuten later maakte Pancratius op schitterende wijze aan alle illusies van VVA/Spartaan een einde. Pancratius-aanvaller Bobby Bosma dribbelde op links naar de achterlijn. Hij had een goede voorzet richting Omar El Aamrani bij de tweede paal. El Aamrani behield goed het overzicht en legde af op Lionel Grootfaam die de bal ter hoogte van de penaltystip in de kruising ramde: 0-3.

VVA/Spartaan verloor het hoofd en moest zelfs nog een bizarre tweede rode kaart incasseren. El Abdessadak gaf terwijl hij werd gewisseld een cynisch applausje aan scheidsrechter Wateler. Hij had nog geen twee minuten daarvoor geel gekregen voor praten. Het gevolg was een rode kaart. Mourad Mouou, die klaar stond om in te vallen, mocht er niet meer in. Pancratius verzuimde hierna om aan het doelsaldo te werken. Het kreeg nog een paar opgelegde kansen, maar het was genadig voor VVA/Spartaan. Steffan Hoogland scoorde nog één keer voor Pancratius. Aan de andere kant maakte Abdelhak Challaoui de eretreffer.

20151213-_HVD1803

VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic baalde. “Ik ben negatief verrast. De eerste helft was prima. In de tweede helft had ik meer verwacht. Ons grootste probleem is niet onze kwaliteit, maar onze mentaliteit. Zoals sommige van onze spelers zich gedragen in de tweede helft…. Dat kan echt niet.” Volgens Pancratius-trainer Bart Jansen zat de wedstrijd in de eerste helft op slot. “We gaven niet veel weg, maar creëerden ook niet veel. In de tweede helft raakten zij vermoeid. De penalty was het kantelpunt in de wedstrijd. Jammer dat we daarna niet verder uitlopen, maar over het algemeen ben ik tevreden.”

Door de overwinning blijft Pancratius het uitstekend doen in de tweede periode. Het staat tweede op drie punten van Legmeervogels. In de reguliere stand staat het vijfde. VVA/Spartaan blijft elfde staan. Aan het einde van de rit zou dat nacompetitie betekenen.

Hier vindt u alle uitslagen en de actuele stand in 2B.