Pancratius na rust ruim langs negen man Amstelveen

Zondag tweedeklasser Pancratius heeft Amstelveen op een behoorlijke nederlaag getrakteerd. De ploeg van Bart Jansen was met 6-1 te sterk voor de zaterdag tweedeklasser. De uitslag was best geflatteerd, aangezien het bij rust nog 0-0 stond. Pancratius was volwassener en zag Amstelveen – dat de wedstrijd eindigde met negen man – meer tegen zichzelf en de scheidsrechter voetballen.

Pancratius begon op eigen veld goed aan de wedstrijd en was in het eerste kwart van de wedstrijd gevaarlijk. Eerst werd een treffer na acht minuten nog afgekeurd wegens buitenspel, tien minuten later verzuimde Rick van Veen een slippertje in de defensie van Amstelveen af te straffen. Pas daarna kwam Amstelveen beter in de wedstrijd. Toch waren de kansen nog steeds voor de thuisploeg. Jeranio Lobo vond doelman Mike Lesmeister echter op zijn weg en zo bleef de 0-0 stand halverwege op het scorebord staan.

7P9K7592

Na de rust werd de wedstrijd snel beslist door de Badhoevedorpers. Denzel Sno vond twee keer binnen korte tijd het net en bracht Pancratius op een comfortabele 2-0 voorsprong. Namens de gasten waren Mike van den Steenhoven en Yacob Sason nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar deze zat er niet in voor de ploeg van Radjin de Haan. Vlak daarna gooide Lobo, nu wel trefzeker, de wedstrijd op slot met de 3-0.

Furgel Fabies bracht nog enige hoop terug bij Amstelveen door met een kopbal doelman Kyle te Pas te kloppen (3-1), maar meer zat er niet in. Amstelveen zag Dennis Spitteler en Patrick Duarte met een rode kaart het veld verlaten en moest zo de wedstrijd met negen man uitspelen. Pancratius was inmiddels uitgelopen naar 6-1 door doelpunten van Dominique Sweers, nogmaals Denzel Sno en Lionel Grootfaam.

7P9K7555

Door de nederlaag is Amstelveen na twee wedstrijden al uitgeschakeld in de groepsfase van de districtsbeker. Pancratius gaat met vier punten uit twee duels aan de leiding in de poule en heeft zaterdag aan een gelijkspel voldoende tegen tweedeklasser Buitenveldert om de knock-outronde te halen.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede speelronde van de districtsbeker.

Verslag: Helmar Vercasman