Home / Algemeen / Pancratius schudt EDO in tweede helft van zich af

Pancratius schudt EDO in tweede helft van zich af

Zondag tweedeklasser Pancratius staat met één been in de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg van Danny Hijzelendoorn won dinsdagavond met 4-2 van tweedeklasser EDO en heeft zondag tegen Schoten aan een punt genoeg om de knock-outfase te bereiken.

Ondanks de zege was Hijzelendoorn kritisch. Vooral omdat hij weet dat zijn ploeg beter kan. “Ik vond dat we te weinig voetbalden. Er lag ruimte, maar we durfden niet. Daardoor speelden we heel veel de lange bal. Dat is niet iets waar we goed in zijn. In de rust probeerden we met elkaar afspraken te maken, maar dat lukte niet. We hebben hard geknokt, alleen voetballend kon het beter. Voor mij is het belangrijk dat we er heelhuids uit zijn gekomen en sommigen negentig minuten in hun benen hebben. Dat we winnen, is bonus.”

Omdat de districtsbeker geen prioriteit heeft, koos de oefenmeester er opnieuw voor om niet volledig met zijn beoogde basiself te starten. Tegen EDO stonden vijf nieuwelingen in de basis: het DCG-duo Desmond van der Moot / Tatchery Langguth, Tom van Egmond (Ter Leede) Kasper Dinkgreve en Thom Leenen. De laatste twee troffen enkele oud-ploeggenoten met wie zij vorig seizoen nog bij het zondagelftal van EDO speelden.

De hele wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Pancratius-aanvoerder Ralf Fenne opende het bal. Hij schoot na elf minuten een vrije trap van zo’n twintig meter in de linkerbovenhoek. Een klein kwartier later trok Amin Ouass, op aangeven van routinier Joost Kuhlmann, de stand gelijk. EDO maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om door te drukken. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter mocht Daan Siegerist na een goede combinatie met Ouass de 1-2 binnenschuiven.

Ook aan de andere kant van het veld werd een vlagsignaal overruled door scheidsrechter Bos. Op slag van rust trok Bobby Bosma de stand weer gelijk: 2-2. Na een uur spelen namen de Badhoevedorpers de leiding in handen. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde nieuwkomer Van Egmond raak. Wat EDO vervolgens ook probeerde, het lukte de bezoekers niet om op gelijke hoogte te komen. Voormalig OFC’er Frank Zinhagel schoot hard naast, een inzet van Siegerist werd van de doellijn gehaald, in de rebound mikte Ronald Breinburg hoog over en een kopbal van Valentijn Oostburg eindigde op de lat.

In de zesde minuut van de blessuretijd maakte Pancratius aan alle onzekerheid een einde. EDO stond niet op te letten bij een snel genomen vrije trap, Bosma was niet zelfzuchtig en gunde de 4-2 aan invaller Bas Pel. De overwinning gaf Hijzelendoorn weer een iets beter beeld over zijn selectie. “Ik begin nu redelijk tot mijn ideale basiself te komen. Tussen sommige spelers is het niveauverschil heel klein, dus over een paar plaatsen twijfel ik nog. Daarvoor krijgen anderen tegen Schoten een kans.”

Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend