Pancratius sluit aan door zege op RKDEO

Pancratius heeft in de zondag tweede klasse C de aansluiting met de top gevonden. De ploeg van Rob Rijnink versloeg nummer drie RKDEO met 3-0 en klom daarmee naar de vijfde plaats, op drie punten van koploper TAC’90.

Binnen een minuut hadden de Badhoevedorpers al een voorsprong te pakken. Ritchie van Hameren kwam vanaf de linkerkant goed naar binnen en klopte RKDEO-doelman Dennis Hendriks: 1-0. “Dat is heerlijk om een wedstrijd mee te beginnen”, aldus Rijnink, die zijn ploeg vlak na rust op 2-0 zag komen. RKDEO stond niet op te letten bij een kort genomen hoekschop, de van een zware knieblessure teruggekeerde Justin Ruijter gaf de bal voor en Earvin Codfried stond bij de tweede paal om binnen te tikken.

RKDEO kreeg ook een aantal goede kansen, maar een vrije trap van Rob van Hagen draaide tegen de paal en even later faalde de aanvoerder oog-in-oog met doelman Stijn Morsch. Twintig minuten voor tijd besliste Pancratius het duel. Invaller Browel Some gaf de bal voor op Bas Pel en de spits, die weer de voorkeur kreeg van Rijnink, kon eenvoudig de 3-0 eindstand op het scorebord brengen. “In tegenstelling tot de voorgaande weken zetten we nu wel door bij een voorsprong en gooien we daarmee zo’n wedstrijd in het slot”, was Rijnink lovend.

De oefenmeester wilde zijn ploeg sowieso een groot compliment maken. “De afspraken die we de afgelopen weken hebben gemaakt, kunnen we steeds langer volhouden. Tegen KDO (1-0 zege, red.) ging dat in bepaalde fases al goed. We spelen compacter en leren sneller situaties herkennen. Dat je het slimmer uitspeelt wanneer een tegenstander opportunistischer gaat spelen of je aan de vastgelegde taken houdt. Tegen RKDEO, wat ik een goede tegenstander vond, hebben we een degelijke wedstrijd gespeeld. Daar ben ik uitermate tevreden over.”

Na een kort uitstapje in de districtsbeker tegen competitiegenoot KDO (dinsdag) kan komend weekend de stijgende lijn doorgetrokken worden op bezoek bij promovendus Alphen, met één punt de hekkensluiter. “Maar dat zijn meestal de gevaarlijkste wedstrijden. Iedereen bekijkt direct na afloop de stand, ziet waar Alphen staat en er zullen ongetwijfeld een aantal spelers zijn die denken: dat zal allemaal wel. We moeten juist tegen zulke ploegen extra alert zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)