Home / Algemeen / Pancratius straft fouten ZSGOWMS genadeloos af

Pancratius straft fouten ZSGOWMS genadeloos af

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius genadeloos geprofiteerd van de verdedigende fouten van ZSGOWMS. De ploeg van Bart Jansen won uiteindelijk met 1-4. Denzel Sno scoorde drie keer voor de ploeg uit Badhoevedorp.

ZSGOWMS kwam halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Zohair Chiddi maar sneed zichzelf, volgens trainer Murat Boke, uiteindelijk in de vingers. “Ik vond dat we optisch gezien eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren. Maar als je zelf je kansen mist en je geeft tot driemaal toe op knullige wijze de doelpunten weg dan wordt het een lastig verhaal.”

zsgowms-pancratius-wormhoudt

Nog voor rust kwam Pancratius op gelijke hoogte door een doelpunt van Denzel Sno maar na rust ging het helemaal mis bij de thuisploeg. Eerst was opnieuw Sno die keeper Randy Sanches in de 59e minuut wist te passeren op aangeven van Lionel Grootfaam en in de 73e was het Grootfaam zelf die de 1-3 wist te produceren. In de slotfase maakte Sno zijn hattrick nog compleet en waren de drie punten voor de ploeg van Bart Jansen. “Of het allemaal fouten waren bij ZSGO weet ik niet. Ik vind dat wij ook gewoon heel goed hebben gespeeld. Ze hebben de tweede helft geen schot gehad.”

“Ik vond dat we de eerste helft gelijkwaardig waren”, vervolgt Jansen zijn verhaal. “Het was een beetje aftasten en we kwamen niet heel goed uit de startblokken en dan vind ik 1-1 een terechte ruststand. Als je dan in de rust in de kleedkamer zit heb je niet het gevoel dat je nog met 1-4 gaat winnen maar we kwamen op voorsprong en als bij ZSGO dan die koppies gaan hangen vind ik dat we daar goed gebruik van hebben gemaakt en lekker hebben doorgedrukt.”

zsgowms-pancratius-mario-wormhoudt

Ondanks de nederlaag maakt Boke zich nog geen zorgen. “Ik heb een goed team en ik vind ook dat we iedere week goed spelen en genoeg kansen creëren. Maar af en toe heb je ook een beetje geluk nodig om de wedstrijden te winnen en dat hebben we niet op dit moment.

ZSGO werd vooraf als titelkandidaat bestempeld maar heeft na zes wedstrijden evenveel punten verzameld. “Natuurlijk ga je aan het begin voor het hoogst haalbare en dat is kampioen worden. Maar dat wij de grootste kanshebber op de titel waren is iets dat ons van buitenaf is opgelegd. Ik heb een grote selectie met veel nieuwe jongens die allemaal goed kunnen voetballen en als er een paar fouten blijven maken dan zal ik een van de bankzitters een kans moeten gaan geven en we moeten ook nog zien uit te zoeken welke opstelling het beste bij ons past.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt