Home / slideshow / Pancratius-topschutter Hertog: “Voor de bovenste plekken en promotie gaan”
Dave Hertog topscorer 2019/2020

Pancratius-topschutter Hertog: “Voor de bovenste plekken en promotie gaan”

Pancratius-topschutter Dave Hertog kijkt uit naar het nieuwe seizoen. De Badhoevedorpse club beleefde voor de coronacrisis een uitstekend voetbaljaar, wat naar meer smaakt. “Afgelopen seizoen wonnen we natuurlijk een periodetitel en hadden we daarmee de kans om te promoveren, dus ik hoop dat we voor de bovenste plekken en promotie kunnen gaan”, stelt Hertog.

De tweedeklasser begint aan de nieuwe competitie met zeven nieuwe spelers in de selectie, die tot nu toe goed in het team passen. Met Mariano Olf (SDZ), Queentino Zinghagel (Zeeburgia) en Emilio Ye (SDZ) verbreedt Pancratius niet alleen de selectie, maar haalt het bovendien kwaliteit in huis. “Sinds we weer mogen trainen, zijn de jongens aangesloten bij onze selectie. Het is altijd leuk om met nieuwe voetballers te spelen, maar uiteindelijk is het maar trainen en kan je nog niet veel in de trainingen. In ieder geval laten ze een goede indruk achter.”

Hertog probeert met zijn verleden in de jeugdafdelingen van FC Groningen en FC Volendam van waarden te zijn voor zijn ploeg. “Uiteindelijk helpt het altijd wel als je vroeger op hoog niveau hebt gespeeld. Ik heb daarmee een stevige basis met mijn voetbalniveau. Bovendien word je in de loop der jaren steeds slimmer. Als je jong bent, dan ben je veel meer bezig met je techniek en ben je wat onbesuisd bezig. Hoe ouder je wordt, des te slimmer ga je met wedstrijdsituaties om. Voorbeelden zijn het weglopen, positie kiezen en gebruikmaken van je lichaam.” Zijn medespelers hoeft hij echter niet van de nodige colleges te voorzien. “We hebben in onze selectie behoorlijk wat voetballers die eveneens op niveau hebben gespeeld, dus die hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo is iedereen anders. Ik hoef niet iemand te leren hoe je in de spits moet spelen. Wél probeer ik slimmigheid in teamverband aan de jongens over te brengen.”

Het complete interview lees je in de seizoensgids 2020/2021

Tekst: Jordi Smit

Uitslag: Topscorer van het Jaar 2019/2020

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend