Pancratius trekt tegen Zilvermeeuwen aan het langste eind

“Voor de neutrale toeschouwer was het een hele leuke wedstrijd. Maar voor ons was het nog wel even billenknijpen.” Pancratius-trainer Bart Jansen was na afloop van de wedstrijd tegen Zilvermeeuwen in de zondag tweede klasse B vooral blij dat zijn ploeg aan de juiste kant van het scorebord eindigde: 4-5.

De twintigste minuut van de wedstrijd tekende een beetje het verdere verloop. Omar El Amrani had de gasten net aan de leiding gebracht, maar terwijl Pancratius het openingsdoelpunt nog aan het vieren was, kon de bal uit het eigen net gehaald worden. De gelijkmaker, nog geen minuut na de 0-1, kwam op naam van Juary dos Santos. “Dat was echt slecht. Daar trainen we ook op, maar we waren blijkbaar even niet scherp.”

Toch wisten de Badhoevedorpers weer op voorsprong te komen via een schot van Jean-Pierre Kerkeboom: 1-2. Dit leek ook de ruststand te worden in Zaandam, maar daar dacht de thuisploeg anders over. Opnieuw een kopbal, deze keer van Tristan van Oostenbrugge , zorgde voor de 2-2. Jansen: “Eerlijk gezegd was die gelijkmaker tegen de verhouding in. Wij waren de betere ploeg, maar maakten het onszelf onnodig lastig.”

Zo ook in de tweede helft, al slaagde Pancratius er nu wel in om uit te lopen. Binnen zes minuten was de 2-4 voorsprong te pakken door doelpunten van verdedigers Menno Schelling en Earvin Codfried. Maar net als in de eerste helft, was ook nu Zilvermeeuwen weer snel bij de les. Vlak na de 2-4 had de thuisploeg de aansluiting weer gevonden via Mitchell Kleiman.

Ook het doelpunt van Bobby Bosma (3-5) na een uur spelen zorgde nog niet voor de beslissing. Zilvermeeuwen kwam via Dos Santos terug tot 4-5. “In de slotfase konden we nog wel uitlopen, maar hij kon net zo goed aan de andere kant ook vallen. Het was dus nog wel even binnen knijpen. Voor de neutrale toeschouwer was het een hele leuke wedstrijd. En voor ons uiteindelijk ook wel, omdat we de drie punten hebben gepakt.”

De 4-5 bleef staan op het scorebord, waardoor Pancratius een belangrijke zege boekte. “En over de hele wedstrijd gezien ook verdiend”, aldus Jansen. “De concurrentie heeft punten laten liggen, dus we zijn weer een paar plekken omhoog geklommen. Met de zesde plek blijven we met een schuin oog naar boven kijken. Nu krijgen we nog twee ploegen die onderin staan, daar willen we zes punten pakken en dan zo goed mogelijk uit de winterstop komen. Dat is het strijdplan.”

Foto boven: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)